Hlavní obsah

Přestavba půdního prostoru na krásnou garsonku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půdní prostory nejsou jednoduché na přestavbu. Interiéroví designéři se musí vypořádat s mnoha záludnostmi. Pojďte se podívat na jednu takovou proměnu podkrovního bytu.

Foto: Czech Deco Team a časopis Bydlení mezi panely

Obývací část bytového prostoru vymezuje komoda se sedačkou.

Článek

V Praze je dnes velmi žádaný půdní prostor, který se dá zrekonstruovat a vytvořit z něj velmi kvalitní bydlení ve velmi příjemné dostupnosti do centra.

Stejně tak tomu je i v tomto případě. Jedná se o kompletní přestavbu půdního prostoru v bytovou jednotku v městské části Praha 6, který je možno využít jako garsonku, ateliér nebo studio.

Barevná kompozice se odehrává ve valérech bílé, šedé a černé.

„Developer tento byt představuje jako vzorový. Mým úkolem bylo vyřešit pouze interiér, stavební část projektu tedy šla mimo mne. Rozpočet pro interiér byl 500 000 Kč, což jsem dodržel. Jde tedy o půdní garsonku, která sice nemá mnoho podlahové plochy, ale dokonale ukazuje možnosti půdních vestaveb," podotýká interiérový designér Ivo Prokel.

Základním požadavkem při každé rekonstrukci je zajistit dostatek úložných prostor.

Interiérový designér dostal za úkol vyřešit interiér, který navazoval na již vytvořený stavební projekt. Cílovou skupinou pro jeho využití je single žijící člověk, nebo mladý pár.

Hlavní obytný prostor tak musí nabídnout řešení kuchyně, jídelního místa, místa pro odpočinek, prostoru pro spánek, a zajistit dostatek příležitostí pro úložné prostory.

Našlo se i místo na malou pracovnu.

Za vstupními dveřmi je prostorné zádveří s jednoduchým věšákem na kabáty. Odtud se vstupuje do koupelny s toaletou osvětlenou jednoduchým střešním oknem. Ta je také prostorná a vešla se sem i dlouhá vana.

Jednoduše řešenou koupelnu oživují barevné doplňky.

Další dveře z předsíně vedou do hlavního obývacího prostoru. Zde jsou jednotlivé sekce od sebe nenápadně odděleny.

Pod oknem je například velké dvoulůžko, které je od pracovního koutu odděleno japonskou stěnou. Obývací část vymezuje komoda se sedačkou.

Pod oknem je zajímavě řešené velké dvoulůžko, které je od pracovního koutu oddělené japonskou stěnou.

Jídelní stůl zde nahrazuje vysoký barový pult pro dvě osoby, které sedí na barových židličkách. Vestavěná bílá kuchyňská linka prakticky splývá s okolní stěnou, protože nad překladem a vzduchotechnikou je vestavěná skříň přístupná po posuvném žebříku. Tím se vtipně využije místo v podkroví a uvolní se místo v interiéru.

Velmi příjemným prvkem je také barevná kombinace bílé, šedé a černé. Ta se prolíná celým bytem, v celcích (výmalba nebo obklady v koupelně), zřizovacích předmětech i v detailech.

Ivo Prokel
Více než 15 let praxe v mém případě znamená stovky úspěšných projektů a především nadšených klientů. Základním kamenem těchto perfektních výsledků je nadstandardní vztah s klientem, založený na vzájemném respektu a důvěře. Představám a požadavkům klienta naslouchám s maximální pozorností. Díky tomu mohu připravit ta nejlepší možná řešení šitá na míru konkrétnímu člověku. Navrhuji interiéry rodinných domů, interiéry bytů všech možných rozměrů i komerční interiéry zahrnující design hotelů, barů, kanceláří i lékařských ordinací.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám