Hlavní obsah

Stará mladoboleslavská loděnice padla, staví se nová

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budova staré chátrající loděnice na břehu řeky Jizery v Mladé Boleslavi už padla k zemi. Na jejím místě se v nejbližších dnech začne stavět loděnice nová.

Foto: Město Mladá Boleslav

Vizualizace nové podoby loděnice

Článek

„Zázemí tam opět najdou vodní skauti, pionýři, Vikingové a kroužek agility. Plánujeme, že se tady bude provozovat i půjčovna loděk,“ uvedl náměstek mladoboleslavského primátora Daniel Marek (STAN) a připomněl problémy se zahájením stavby. Městu se totiž nepodařilo napoprvé vybrat stavební firmu a muselo navýšit cenu zakázky.

Z původně předpokládaných nákladů ve výši 12 miliónů korun se cena zvedla na 15 miliónů. Kvůli opakování soutěže na výběr dodavatele se také o několik měsíců posunul termín pro dokončení stavby. Původně měla být loděnice hotová ještě v letošním roce.

Foto: Město Mladá Boleslav

Stará loděnice už je zdemolovaná, na jejím místě vznikne nová podle vizualizace.

„Dokončení se plánuje v první polovině roku 2019. V příští sezóně už by měla být loděnice plně k dispozici,“ uvedla mluvčí magistrátu Šárka Charousková. Ve spodním patře nového objektu bude podle informací města prostor pro uskladnění lodí a také zmíněná půjčovna lodí, kterou zde chce nově provozovat město. V horním patře by pak měly být čtyři klubovny, zázemí, šatny, sprchy, sociální zařízení a centrální hala pro společné aktivity.

Po dobu výstavby nové budovy budou mít organizace, které tu sídlí, možnost scházet se v náhradních prostorách v klubovnách v Kollárově ulici u koupaliště, kde vznikly i dvě sdílené klubovny. Na demolici a výstavbu loděnice získalo město dotaci 15 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám