Oba manželé chtěli spolu i se svými dětmi trávit více času, proto si přáli uspořádat prostor tak, aby v něm každý měl také své pracovní místo a dostatek soukromí. V téměř devadesátimetrovém bytě s dispozicí 3+kk se čtyřčlenná rodina nemusí cítit zrovna stísněně.

Vestavěná skříň v bílém lesku v chodbě je podobná té v ložnici. V jejím středu je malá lavice v dekoru světlého dřeva.

Vestavěná skříň v bílém lesku v chodbě je podobná té v ložnici. V jejím středu je malá lavice v dekoru světlého dřeva.

Ale vytvořit v něm dva oddělené pracovní prostory tak, aby se oba manželé navzájem nerušili, a ještě k tomu, aby pracovní „koutky“ celkově ladily s interiérem a nepůsobily formálním kancelářským dojmem, to už vyžaduje trochu citu.

Jako designově pojatá knihovna

Jedno pracovní místo tak vzniklo v ložnici manželů, druhé pak tvoří velmi nenápadně a přirozeně součást kuchyňské linky.

Místo na vaření je v kuchyňském prostoru od pracovního stolu opticky odděleno spotřebiči v kontrastní černé barvě.

Místo na vaření je v kuchyňském prostoru od pracovního stolu opticky odděleno spotřebiči v kontrastní černé barvě.

Tady si můžeme povšimnout jednoho ze zajímavých detailů, který se architektovi opravdu vydařil. Úložný prostor na kancelářské potřeby vypadá spíš jako designově pojatá knihovna, která příjemně ladí s obývacím prostorem.

Kuchyňská linka plynule navazuje na přední hranu stolu, který tak v podstatě nezabírá žádné místo a nepřekáží lidem v pohybu. Jak praktické ve chvíli, kdy se nejmenší členové rodiny spontánně rozhodnou zahrát si kolem jídelního stolu na honěnou.

Z pravé strany pak do výklenku ve tvaru písmene U zasahuje prosklená stěna s výhledem na terasu. Prostor na vaření je od pracovního stolu opticky oddělen kuchyňskými spotřebiči v kontrastní černé barvě.

Úložný prostor a knihovna

Druhý stůl určený pro práci našel své místo jednoduše v ložnici. Tady může v klidu plnit podle potřeby tak říkajíc multifunkční roli. Celou protilehlou stěnu kolem čela postele pak tvoří vestavěná skříň s úložným prostorem a knihovnou.

A nouze tady není nejen o dostatek úložného místa, ale taky o hodně světla prakticky po celý den. O to se starají velká okna po celé délce obvodových zdí.

Do ložnice umístil architekt velkou vestavěnou skříň s úložnými prostory, knihovnou a požadovaným pracovním stolem.

Do ložnice umístil architekt velkou vestavěnou skříň s úložnými prostory, knihovnou a požadovaným pracovním stolem.

Další úložné prostory navrhl architekt také v předsíni. A stejně jako v ložnici, i tady je po celé délce chodby vestavěná skříň v bílém lesku. Jen s nepatrným rozdílem - v jejím středu není knihovna, ale malá lavice umožňující příjemnější nazouvání bot vsedě.

Otevřenost a vzdušnost

Společné designové a zároveň praktické prvky lze vidět ve všech částech bytu. Otevřenost a vzdušnost celého interiéru pak umocňuje podlaha z masivního dřeva, kterou architekt navrhl ve stejném dekoru pro všechny místnosti.

Velké prosklené plochy a architektem použité světlé tóny způsobují, že je v bytě stále dostatek světla.

Velké prosklené plochy a architektem použité světlé tóny způsobují, že je v bytě stále dostatek světla.

Díky velkým proskleným plochám a použitým světlým tónům je v interiéru stále dostatek světla i přesto, že jde o přízemní byt. Sladěné jemné dekory závěsů a tapet celý obývací prostor příjemně zútulňují.

Praktické vyřešení postelí obou děvčat

Dřevěná podlaha ve stejném dekoru je položena i v dětském pokoji, který je jinak laděn do kombinace bílé a růžové. I zde použil architekt úložné prostory a velmi prakticky vyřešil i oddělení postelí obou holčiček.

Své růžové království v prostorném bytě našly i dvě malé princezny. Dětský pokoj je zařízený jednoduše a prakticky.

Své růžové království v prostorném bytě našly i dvě malé princezny. Dětský pokoj je zařízený jednoduše a prakticky.

„Své růžové království tady našly i dvě malé princezny. I ony tu vlastně mají, stejně jako jejich rodiče, svá místa, kde mohou tvořit, co je zrovna napadne a oddávat se všem princeznovským manýrům,“ poznamenává architekt.

Architekt velmi prakticky vyřešil i oddělení postelí obou děvčat.

Architekt velmi prakticky vyřešil i oddělení postelí obou děvčat.

A když pak večer ulehnou unavené do postele, mohou se společně podívat na večerníček. Architekt nám také prozradil, jak vznikl dekor růžové stěny.

Prakticky bylo vyřešeno i umístění pračky a sušičky.

Prakticky bylo vyřešeno i umístění pračky a sušičky.

„Jak se říká, v jednoduchosti je síla, někdy také krása. Nešlo o nic jiného než o malbu klasickým válečkem, na kterém byl navíc namotaný provaz," vysvětluje architekt.