Hlavní obsah

Propojením retra a moderny získal byt netradiční vzhled

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ložnici navštíveného bytu charakterizuje glamour styl, ve kterém je celý interiér včetně doplňků navržen. Není to jen pouhý luxus, ale zároveň i jistá jednoduchost, čím se tento styl vyznačuje. Obývací pokoj by se dal označit jako propojení vintage stylu, charakterizující kombinaci retra a moderny doplněnou o industriální styl.

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS (10x)

Kuchyňská linka je navržena jako přímá s funkčním rozvržením. Materiál skříněk byl vybrán v kombinaci tmavého dekoru pro korpus a kamenné dýhy pro dvířka.

Článek

V návrhu jsou postaveny vedle sebe překvapivé kusy nábytku. Nejen že zaujmou, ale dodávají navíc místnosti neotřelý vzhled.

Pastva pro oči

Použití zajímavé tapety na stěně s výrazným vzorem tvoří skvělý základ, jak vnést do interiéru nádech glamour stylu.

Středobodem ložnice je postel, která se jistě stane pastvou pro oči, je tvořena výrazně zdobeným čelem z hruškového dřeva s ornamentálními motivy a čalouněním v kombinaci s moderními a tvarově jednoduchými funkčními lůžky.

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS

Na pocitu přepychu přidávají i textilie, v tomto případě polštářky s výraznými vzory a stylizovanými květy.

Designová stolička s tváří

Opulentní zrcadlo vybavené policí a dvěma zásuvkami plně nahradí galerku. V kontrastu k bohatě zdobenému čelu postele byl vybrán hranatý noční stolek potažený zrcadlovým sklem, skládající se ze tří zásuvek naskládaných neuspořádaně na sobě.

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS

Druhý noční stolek nahrazuje designová stolička ve tvaru obličeje se zasněným výrazem vybízejícím také snít. Stoličku je možné použít jak k odkládání věcí, tak k sezení.

Sklo nikdy nezklame

Jako další prvek stylu glamour bylo zvoleno elegantní zrcadlo s moderními čistými liniemi ve stříbrném rámu na stojanu. Sklo je prvkem, který v tomto stylu nikdy nezklame, a je zastoupeno na použitých svítidlech.

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS

Závěsný lustr s barokním nádechem

Centrálním osvětlením místnosti je závěsný lustr s barokním nádechem doplněný o třpytivé kameny. Nespočet třpytivých ověsů má i svítidlo vedle postele.

Kameny na lankách jakoby plavou směrem dolů ve volném pádu v nekonečné spirále.

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS

Trojici svítidel doplňuje stolní lampička v provedení chromové podnože se stínidlem s nespočtem kamínků.

Skříň v jednoduchém funkčním designu

Glamour styl je vepsán i do šatních skříní s okřídlenou dekorací – skříň v jednoduchém funkčním designu je opatřena křídly, která slouží i jako madla k otvírání dveří.

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS

Drobný nábytek doplňuje komoda v luxusním provedení z umělé kůže. Pro netradiční vzhled jsou na bočních stranách úchyty jako od kufříku, které dávají celému vzhledu punc luxusu.

Jídelní stůl se středovou nohou

Obývací pokoj by se dal charakterizovat, jak již bylo řečeno, jako propojení vintage stylu, charakterizující kombinaci retra a moderny.

Ústředním bodem místnosti je kulatý jídelní stůl v bílé barvě se středovou nohou připomínající klasiku 70. let minulého století.

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS

V kontrastu s elegantním bílým lesklým stolem byly vybrány jídelní židle modelu inspirovaného ikonickým stylem klasického designu, avšak doplněné o povrchovou úpravu z hliníku s nýty, které jim dávají nezaměnitelný charakter.

Závěsná lampa s puristickým nádechem

Kuchyňská linka je navržena jako přímá s funkčním rozvržením. Materiál skříněk byl vybrán v kombinaci tmavého dekoru pro korpus a kamenné dýhy pro dvířka.

Kuchyňský kout je doplněn o netradiční barový pult a židli ve vintage stylu.

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS

Závěsná lampa s puristickým nádechem – méně je někdy více. Krása této závěsné lampy je v jednoduchosti - je tvořena svítidly v designu pěti žárovek stupňovitě uspořádanými a vytvářejícími pocit pohybu.

Minimalismus s funkčností

Prostor mezi okny vyplňuje dekorativní elegantní bílá římsa s krbem na biolíh. Stejně také zaujme ultramoderní stůl pod televizí a komoda s metalickým lesklým povrchem.

Tento solitérní nábytek je doplněn také o nýty a šrouby, které mu přidávají na surovém charakteru. Jedná se o směs výrazného designu a minimalismu s funkčností.

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS

Koberec prostor opticky zateplí

Stojací lampa se naklání nad konferenční stolek a dodává příjemné neoslňující světlo, přesto však dostatečné například pro četbu knihy.

Lehce extravagantní, stále však elegantní lampa má stínidlo v černé barvě s bílou vnitřní částí. Konferenční stolek v industriálním stylu je na kolečkách.

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS

Obývací část místnosti ohraničuje koberec obdélníkového tvaru vyrobený z barvené hovězí kůže. Plocha koberce je rozdělena pravidelně na čtverce v odstínech šedé a hnědé. Koberec vyplňuje místo pod konferenčním stolkem a opticky prostor zateplí.

Ing. arch. Jan Počepický (*1985)
Vystudoval architekturu a stavitelství na ČVUT v Praze. Od roku 2013 navrhuje a tvoří bytové a komerční interiéry pod vlastním jménem. Autor interiéru je členem sdružení Czech Deco Team, které má za cíl osvětu v české společnosti ve vztahu k využívání architektů jako specialistů pro tvorbu kvalitního životního prostředí.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám