Hlavní obsah

Květiny pro maminky věnované z lásky

Novinky, Pavel Hruška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá květnová neděle patří v kalendáři všem maminkám. Ano, všem těm pečlivým láskyplným strážkyním naší spokojenosti, bezpečí a zázemí. Třeba i jen maličká radost potěší. Nechte se inspirovat!

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

Dárek pro maminku

Krabička, v níž může být uschován i maličký dáreček, je vystlaná igelitem, v němž je mokrá aranžovací hmota. V rohu krabičky prořízneme dírku, do níž vložíme stonek růže a zapíchneme do aranžovací hmoty Florex, zabalíme a převážeme červenou stužkou.

Ozdoba na stůl

V porcelánové nádobě je namočená aranžovací hmota pro řezané květiny, ve které jsou jako podklad zapíchaná květenství kaliny. Zdobí je ještě dva kvítky snědku. Symbol srdce zde nepřehlédnutelně zastupuje list anturie.

Foto: Petr Horník, Právo

Ozdoba na stůl

Růže v poháru

V malé skleněné číši je nasypaný zelený prášek OASIS, zalitý vodou a v něm naaranžovaná bílá růže. Dozdobeno stužkou a krouceným dracounem.

Foto: Petr Horník, Právo

Růže v poháru

Koule s orchidejí

Jednoduchou dekoraci tvoří skleněná fialová koule, v níž je voda a položený kvítek orchideje Phallaenopsis. Celek dotváří fialové drátěné srdíčko.

Foto: Petr Horník, Právo

Koule s orchidejí

Srdce z lásky

Ve skleněné váze jsou vysypané červené gelové kuličky - nabobtnalé ve vodě. Vlhkost si rostliny samy odebírají - není nutno často doplňovat vodu. Na gelovém základu je položen květ orchideje Phallaenopsis. Srdce, zdobící celou kompozici, je vytvořené z ozdobného floristického drátku, na kterém jsou navlečeny červené kamínky.

Foto: Petr Horník, Právo

Srdce z lásky

Vyrobeno ve spolupráci se Svazem květinářů a floristů ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám