Jednalo se o rekonstrukci přízemí v řadovém rodinném domě, který byl postaven na přelomu tisíciletí.

FOTO: Michal Tichý a časopis PANEL PLUS

Vzdušnost prostoru

U vstupní části došlo k vybourání zdí mezi velmi malou předsíní a komorou (kde byl mimo jiné umístěn i kotel).

FOTO: Michal Tichý a časopis PANEL PLUS

Dále zdi mezi předsíní a chodbou – otevřela se tím celá vstupní část. Pro nové oddělení předsíně a chodby byly použity celoskleněné dveře, aby zůstala zachována otevřenost a vzdušnost prostoru, ale aby byly prostory zároveň odděleny.

Kuchyně dispozičně změněna

Došlo k propojení kuchyně a obývacího pokoje. Kuchyň byla oproti původnímu řešení dispozičně změněna. Změna si vyžádala zmenšení původního francouzského okna na okno s parapetem.

FOTO: Michal Tichý a časopis PANEL PLUS

Linka pod okny

Vzhledem k tomu, že se v domě měnila okna, nebyl problém kuchyňskou linku vést i pod okny. Okna u kuchyně se udělala s posuvným otevíráním, aby nebyl problém s baterií a odsavačem par.

FOTO: Michal Tichý a časopis PANEL PLUS

Odstíny bílé a šedé

Přáním majitelů bylo použít na podlahu stěrku Pandomo. Vzhledem k ceně stěrky byla nakonec použita pouze v kuchyni a v obývacím pokoji.

FOTO: Michal Tichý a časopis PANEL PLUS

V ostatních prostorech se pak použila velkoformátová dlažba ve stejném odstínu. Celý interiér je laděný do odstínů bílé a šedé v kombinaci s ořechovou dýhou, díky níž interiér nepůsobí chladně.

FOTO: Michal Tichý a časopis PANEL PLUS

V bílém lesku

Kuchyně byla navržena v bílém lesku s deskou z umělého kamene. Tato deska zároveň tvoří parapety oken. Rozkládací stůl, který navazuje na dřevěnou část kuchyně, byl také vytvořen na míru.

Minimum nábytku v obýváku

V obývacím pokoji je použito minimum nábytku. Nábytek je v bílé barvě, opět v kombinaci s knihovnou z ořechu.

FOTO: Michal Tichý a časopis PANEL PLUS

Úložný prostor v předsíni

V předsíni byl požadavek na co nejvíce úložného prostoru. Byly zde vytvořeny vestavěné skříně v bílé barvě. Ve skříních je prostor nejen na boty a oblečení, ale také je zde umístěn kotel s bojlerem a prostor pro uskladnění úklidových prostředků, žehlicího prkna a dalších potřebných věcí.

FOTO: Michal Tichý a časopis PANEL PLUS

Ing. arch. Lucie Mlýnková
Absolvovala Fakultu architektury ČVUT v Praze a roční stáž na Politecnico di Milano. Od roku 2008 se věnuje převážně rekonstrukcím a návrhům interiérů včetně kompletní realizace. Ve svých návrzích uplatňuje individuální přístup ke každému klientovi s ohledem na jeho konkrétní požadavky. Hledá taková řešení, která kombinují funkčnost s nadčasovým designem a nápaditým provedením.