Hlavní obsah

Inteligentní domy jsou podle odborníků lákadlem pro hackery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Inteligentní či chytré domy se poslední dobou těší zvýšenému zájmu. Jejich majitelé mohou přes internet jednoduše kontrolovat různé aspekty a činnosti domu – od alarmu přes zamykání až třeba po větrání. Podle amerických expertů na počítačovou bezpečnost je ale takový dům velkým lákadlem pro hackery.

Článek

„Trend chytrých domů rychle sílí, ale stejně rychle se vyvíjí i problém bezpečnosti,“ řekl agentuře AFP poradce firmy Trustwave Daniel Crowley.

„Napojení věcí na síť otevírá celou škálu dveří k útokům. A pokud tady mluvíme o kontrole zamykání vchodu, garáže nebo ovládání poplašného zařízení, pak to začíná být děsivé,“ dodal.

Jeho kolega David Bryan potvrdil, že bezpečnost u domů, jejichž propojení s internetem zkoumal, byla „dost bídná“. „Pokud se někdo může dostat k vaší domácí síti, pak si klidně může odemknout dveře a vejít dovnitř, i když nemá klíč,“ dodal Crowley.

O svá zjištění se podělí ve čtvrtek na počítačové bezpečnostní konferenci Black Hat v Las Vegas a také na proslulém setkání hackerů Def Con, které se v tomtéž městě bude konat o víkendu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám