Hlavní obsah

Noví nájemníci na Nové Ořechovce

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pátek starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa přivítal první nájemníky nového bytového domu Nová Ořechovka ve Střešovicích. Dům s 53 byty nechala postavit radnice Prahy 6. Náklady na jeho výstavbu dosáhly téměř sto miliónů korun.

Článek

„Byty v domě jsou určeny pro seniory, kteří se ocitnou v tíživé bytové situaci s ohledem na deregulaci nájemného. Jejich celkový zdravotní stav a věk by měl být takový, že nepotřebují komplexní péči a mohou vést samostatný život ve vhodných podmínkách,“ řekl Chalupa.

Na slavnostní otevření domu přišli i samotní nájemníci, kteří již své byty v domě získali ve výběrovém řízení. Obsazeno je tak dnes 41 bytů, zbývá ještě 12 bytů.

Mezi účastníky pátečního otevření Nové Ořechovky nechyběla ani vůbec první nájemnice domu, devadesátiletá paní Marková. „Bydlela jsem dosud v devadesátimetrovém bytě v Dejvicích bez výtahu. Tady je to i s výtahem a je to tu krásné. Vůbec nemám pocit, že bych šla do horšího. Těším se, že si to tu užiji,“ řekla krátce poté, co jí starosta Chalupa předal klíč od jejího bytu ve druhém patře.

Objekt bytového domu se nachází mezi ulicemi Na Dračkách, Za Průsekem a Cukrovarnická v obytné čtvrti vysoké architektonické kvality. V nadzemních podlažích objektu se nachází 53 malometrážních bytů 1+kk a 2+kk umístěných ve třech vzájemně propojených křídlech. Do suterénu jsou situovány sklepní kóje a podzemní garáže s kapacitou 15 stání. V okolí objektu je obyvatelům domu k dispozici pobytová zahrada a 13 venkovních parkovacích míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám