Hlavní obsah

Na Sibiři vyroste obří mrakodrap

– CHANTY-MANSIJSK

Největšího mrakodrapu v sibiřské části Ruska se možná dočkají obyvatelé města Chanty - Mansijsk. Slavný britský architekt Norman Foster, mezi jehož nepřehlédnutelné vizitky patří například londýnská City Hall, zde našel místo pro svůj projekt Kristall.

Článek

Mrakodrap by měl měřit 280 metrů. Budova by měla stát na jednom ze sedmi kopců nedaleko města, obklopená zbytkem sibiřského lesa.

Celý komplex několika budov pod společnou skleněnou střechou má obsahovat jak kanceláře, tak i byty a dokonce dva hotely. Projekt představil minulý týden místní gubernátor Alexandr Filipenko a vyvolal rozporuplné reakce obyvatel.

Architekty láká východ

Slavní architekti v posledních letech staví na území bývalého SSSR často a rádi. Svými stavbami je obohatil například i Eric van Egeraat, lídr kanceláře EEA, právě ona je podepsána pod návrhem pochází například velkolepé budovy banky a knihovny v Kazani a navrhli i umělý ostrov pro olympiádu v Soči.

Reklama

Související témata:

Související články

Rusové postaví umělý ostrov v Soči

Před olympijskými hrami, které se budou konat roce 2014 v Soči, vznikne u tohoto světoznámého letoviska umělý ostrov. Podle prvních odhadů si jeho výstavba...

Výběr článků

Načítám