Hlavní obsah

Zastřelování na rychlostní rekord podle 9ff

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuningová firma 9ff hodlá ještě tento rok překonat rychlostní rekord a pokořit i Bugatti Veyron. Ale nechme rekordy stranou a podívejme se, co připravili pro solventní zákazníky, kteří touží po opravdu rychlém kabrioletu.

Článek

Základ není nic jiného než klasické Porsche 911 Turbo Cabrio. Už v sériové verzi dokáže téměř utrhnout cestujícím hlavy od těla, pokud přesáhnou rychlost 300 km/h (i když se značka dušuje, že ve 200 km/h je uvnitř turbulence jako v šedesátce). Takže co udělá auto, které je pořádně naladěné? Pokud to toužíte poznat, jděte k 9ff.

Ti vám zaručí, že dostanete pořádnou porci čísla 910. Výkon se totiž po úpravě sání, výfuku, vstřikování, ECU a především zvětšení objemu válců na necelé čtyři litry a díky novým turbodmychadlům zvednul na 910 koní (679 kW). Točivý moment má téže číslo, pouze s jednotkami N.m.

Další práce firmy 9ff
Porsche Carrera GT
Porsche Cayman

To se pak není co divit maximální rychlosti, která se u tohoto ultimativního kabrioletu zastaví na 392 km/h a stovka s pevným startem je za posádkou během 3,2 sekund.

Samozřejmě, že vůz pro extrémně vysoké rychlosti musel mít upravenou aerodynamiku, takže jsou zde nové nárazníky, zadní křídlo, difuzor...

Reklama

Související články

Bílý krokodýl od 9ff

Německá tuningová 9ff má mezi znalci hodně dobrý zvuk. Její výtvory několikrát překonaly rychlostní limity, které nikdo před nimi neprotrhl. Jenže nový model...

Extrémní tuning extrémního Porsche

Tuningová společnost 9ff připravila jednu specialitu, která je směřována k fanouškům nejrychlejších automobilů světa. Pro extrémní Porsche Carrera GT vytvořila...

Výběr článků

Načítám