Hlavní obsah

Tisíc koní pro Chevrolet Camaro přímo od dealera

Novinky, fra

Přijít k dealerovi nových aut a objednat si auto s tisícem koní, není vůbec obvyklé. Naopak. Vlastně to nejde nikde. Kromě Chevroletu v USA, kde si 25 zákazníků bude moci oficiálně objednat paket na zvýšení výkonu u modelu Camaro.

Foto: Special Vehicle Engineering

Yenko/SC Supercharged Stage II Camaro

Článek

Oficiálně se paket jmenuje Yenko/SC Supercharged Stage II Camaro a skutečně je v nabídce prodejců Chevroletu, pochází od skupiny Special Vehicle Engineering.

Základní motor o objemu 6,2 litru z Camara SS s výkonem 339 kW (455 koní) a točivým momentem 617 Nm prodělal kompletní přestavbu. Zůstal hliníkový blok, který ovšem v sobě nese novou kovanou hřídel, ojnice, kované písty i novou hlavu válců z verze LT4. Samozřejmě přibylo pořádné přeplňování a nerezové výfuky.

Ve výsledku tak vůz nabízí 746 kW (1000 koní) a točivý moment 1186 Nm. K tomu všemu je upravený i podvozek. Je v něm instalován diferenciál s omezenou svorností, nové pružení s magnetickou úpravou nebo velké brzdy Brembo.

Je škoda, že zatím nebyla upřesněna cena. Extrémně zajímavé na celém kitu je, že záruka na motor, kompresor a další komponenty je na 3 roky nebo 36 000 mil (58 000 km).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám