Hlavní obsah

Pražská výstava ukáže 600 sportovních a upravených automobilů

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci Escape6 Prague Car Festivalu bude v Praze první zářijový víkend k vidění přes 600 upravených a sportovních aut na ploše 26 000 metrů čtverečních. Vedle vozů od hvězd evropského tuningu bude akce na výstavišti v Letňanech lákat i na americké klasické automobily nebo elektromobily.

Foto: Escape6 PCF

Snímek z loňského ročníku Escape6 PCF

Článek

Mezi žhavé exponáty mají patřit především upravené vozy Porsche od RWB. K vidění budou auta od japonského úpravce Liberty Walk, například Lamborghini Huracan nebo Dodge Challenger, nebo Nissan GTR Carbonnere Project, který zvítězil na polské přehlídce Raceism.

V sekci závodních aut se mohou návštěvníci těšit na repliky rallyeových speciálů skupiny B Audi Quattro S1, současné vozy pro třídu R5 nebo sportovní vozy nedávné minulosti, jako Ford Escort Mk I nebo BMW 2002. Autokros bude reprezentovat Škoda Fabia čtyřnásobného mistra Evropy Václava Fejfara. Mezi elektromobily budou k vidění Tesla S, BMW i3, Nissan Leaf, Mercedes B Electric Drive, Mercedes C 350e nebo Kia Soul EV.

Foto: Escape6 PCF

Snímek z loňského ročníku Escape6 PCF

V rámci doprovodného programu šestého ročníku akce si návštěvníci budou moci užít testovací jízdy, jízdy v závodním simulátoru, dětské motokáry, módní přehlídky nebo zvolit miss.

Organizátoři očekávají zhruba 20 tisíc návštěvníků. Akce se koná v sobotu 2. a v neděli 3. září. Celodenní vstupenka pro dospělého přijde na 220 korun, děti a studenti ušetří ze základního vstupného stokorunu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám