Hlavní obsah

Polestar plánuje více upravených modelů od Volva

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuningová divize Volva Polestar se chystá výrazně rozšířit portfolio nabízených modelů. Vedle modelu S60 začátkem příštího roku představí dva další.

Foto: Volvo

Polestar představí nové modely

Článek

Jako první se pod označením Polestar Engineered představí model S60, podle Volva to bude v nejbližších týdnech. Jedinou dostupnou motorizací bude verze T8 Twin Engine, známá z SUV modelů švédské značky. Výkon verze S60, kombinující benzínový čtyřválec a elektromotor, má hodnotu 415 koní (305 kW) a točivý moment 670 newtonmetrů.

Mezi další odlišnosti proti běžným verzím patří brzdové třmeny lakované ve zlatém odstínu. Výbavu Polestar Engineered poznáte dále podle černě chromovaných koncovek výfuku, uvnitř pak jsou „zlaté” bezpečnostní pásy sedadel.

Foto: Polestar

Polestar 1

Zajímavostí je, že brzdové třmeny Brembo Monoblock jsou odlity jako jeden celek, součástí podvozku jsou tlumiče od prémiové značky Öhlins.

Varianta Polestar Engineered bude od příštího roku dostupná také pro nové kombi Volvo V60 a nové SUV Volvo XC60, a to i v České republice.

Polestar také vyvíjí svůj jedinečný automobil, nazvaný jednoduše číslicí 1. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám