Hlavní obsah

Nissan Juke-R s výkonem 550 koní se nakonec bude vyrábět

Novinky, maž

Ten nápad byl šílený - Nissan vzal motor ze supersportovního GT-R a nainstaloval jej do kompaktního SUV. Původně chtěla japonská automobilka vyrobit (a prodat) pouhé dva kusy, velký zájem ji ale přesvědčil, že bude Juke-R prodávat na objednávku. Neoficiálně se hovoří o částce 3,8 miliónu korun za kus.

Nissan Juke-R si v Dubaji "zazávodil" s Lamborghini a Ferrari Video: Nissan

 
Článek

Původně měly vzniknout pouhé dva exempláře zběsilého Nissanu Juke-R, automobilka ale vzhledem k velkému zájmu začala přijímat objednávky. Auto si lze objednat pouze na základě přímé objednávky, v tuto chvíli má Nissan objednané tři modely Juke-R. Automobilka předpokládá, že se nevyrobí více než 20 kusů Juke-R.

Foto: Nissan

Nissan Juke-R

Juke-R využívá techniku supersportovního GT-R, v případě verzí k přímému prodeji jde o modelový ročník 2012. Co to znamená? Především větší výkon - konkrétně o 65 koní. Malé SUV tak na všechna čtyři kola přenáší 550 koní a 627 Nm točivého momentu.

Foto: Nissan

Nissan Juke-R

Juke-R dovede zrychlit na stovku za velmi působivých 3,7 vteřin. Nejvyšší rychlost už tak chvályhodná není a za opravdovými supersporty o dost zaostává – 257 km/h na Ferrari či Lamborghini nestačí. Přesto si Juke-R s těmito auty zazávodil a v závodě s předem jasným vítězem zvítězil. Přesto je video z Dubaje výborně natočené, takže určitě stojí za zhlédnutí.

Foto: Nissan

Nissan Juke-R

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Nissan Juke

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám