Hlavní obsah

I nejslavnější tuningová výstava zrušena, v cestě stojí opět koronavirus

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEMA Show v Las Vegas měla být po dlouhé době automobilovou výstavou, které koronavirus cestu nezkříží. Stejně jako všem světovým autosalonům se však ani organizátorům nejslavnější tuningové akce uspořádat letošní ročník nepodaří.

Foto: SEMA

SEMA show v roce 2019

Článek

Poté, co se organizátoři nechávali slyšet, že s listopadovým termínem konání tradiční akce počítají, byla středečním oficiálním prohlášením akce zrušena.

Koronavirus je ve Spojených státech stále aktuální epidemiologickou hrozbou. Překážku v pořádání akce SEMA ale rovněž představují důsledky různých omezení. Zejména služeb, které by akci nemohly doprovodit, uvádí organizátoři.

Své místo měly rezervovány už stovky vystavovatelů. Těm budou zaplacené poplatky vráceny. Organizátoři poznamenali, že nedávný průzkum ukázal zájem o jistou virtuální náhradu. Ovšem o podrobnosti se zatím nedělí.

Výstavu SEMA doprovázely krom úpravců i oficiálně zastoupené automobilky, zejména k představení konceptů a továrních úprav běžných modelů.

Ženevský autosalon nebude ani příští rok, automobilky nemají zájem

AutoMoto

Autosalony a další automobilové akce podobného typu se v roce 2020 v podstatě nekonají, až na pár lokálních příležitostí. Omezení s koronavirem spojená zasáhla i největší evropský autosalon v Ženevě, který byl v březnu zrušen těsně před prvním otevřením.

Nepočítá se ani s příštím ročníkem ženevské autoshow, která patřila k nejprestižnějším. Budoucnost těchto výstav je tak velmi nejistá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám