Hlavní obsah

Cupra Ateca je první samostatný model nové značky Seatu, má 300 koní

Novinky, maž

Nová samostatná značka koncernu Volkswagen se jmenuje Cupra a pod tímto označením budeme v budoucnosti vídat sportovní Seaty. Historicky prvním je upravená Ateca, vyráběná v českých Kvasinách. Její benzínový dvoulitr nabídne vynikajících 300 koní (221 kW).

Foto: Cupra

Cupra Ateca (2018)

Článek

Pod kapotou je nejsilnější motor, jaký lze do atecy získat: dvoulitrové TSI naladěné na 221 kW (300 k) s pohonem všech kol 4Drive a novou sedmistupňovou převodovkou DSG. Cupra Ateca dosahuje nejvyšší rychlosti 245 km/h a z 0 na 100 km/h dokáže zrychlit za působivých 5,4 sekundy.

Proti běžné atece má cupra jinak tvarovanou přední masku s voštinovou mřížkou a agresivněji tvarovaným nárazníkem, čtyři koncovky výfuku a několik černých detailů - podélné střešní nosiče, vnější zpětná zrcátka, rámečky oken, boční ochranné lišty, devatenáctipalcová litá kola, masku chladiče, přední spoiler a zadní difuzor. Později přibudou i nová anatomická sedadla.

Foto: Cupra

Cupra Ateca (2018)

Koupíte u dealerů Seatu

Cupry se budou nabízet prostřednictvím vybraných dealerů seatu. V Evropě by jich mělo být 260 a vzhledem k tomu, že jde de facto o modely Seat, nabízet budou i servisní služby.

Cenu nové Cupry Atecy zatím automobilka neprozradila. Ve světové premiéře se ukáže na ženevském autosalonu, jenž začíná za dva týdny.

Foto: Cupra

Cupra Ateca (2018)

Foto: Cupra

Cupra Ateca (2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám