Hlavní obsah

Breytonova trojková řada

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada E90 od BMW se stává terčem mnohých úpravců. Jednou z nich je i německá firma Breyton. Ta je známá velmi slušným nárůstem výkonů motorů u svých výtvorů a také spíše konzervativní úpravou designu.

Článek

Firma Breyton nehodlá ustupovat od své filosofie, která říká, že vše jde udělat ještě lépe. Příkladem je i nová trojková řada od BMW, která prošla tuningovou obměnou.

Základem každé úpravy je u firmy Breyton každopádně tuning motoru. Proto byly válce převrtány na objem 3,2 l, písty, vačky, kliková hřídel a další součásti jsou upraveny, aby zvládly výkon 225 kW. Točivý moment má agregát podle tabulek na 347 N.m. Díky této úpravě může vůz jet maximální rychlostí až 281 km/h.

Kdo by toužil po úpravě podvozku, je pro něj připraven kit Breyton BS2, který může snížit světlost o 30 až 50 mm. K pořádnému podvozku patří i slušná kola - ty nabízí Breyton v několika provedeních. Pro tento nový model však připravil speciální edici Vision II. Jedná se o dvacetipalcové disky s pneumatikami 235/30 vpředu a 285/25 (!) vzadu.

Jak jsme již naznačili, firma ze Stockachu má  ve svém portfoliu i aerodynamické úpravy vzhledu, které se ovšem drží klasického vzhledu a nesnaží se z vozů dělat plastikové šílenosti. Přední nárazník a boční prahy jsou sice na tradice firmy dost mohutné, ale přísně účelné - jejich aerodynamika byla "vypiplána", čímž se snížil koeficient aerodynamického odporu Cx a zlepšilo se chlazení agregátu.

Reklama

Související témata:

Související články

G-Power G6 Coupé 5.0 S: Bavorský sprinter

BMW zatím nenabízí žádný supersport. Nejsilnějšími modely jsou dnes M5 a M6. To je ovšem pro některé fanoušky značky dost málo. Pro ně připravila tuningová...

Diamantový Mercedes

Tuning automobilů se může týkat motoru, karoserie či interiéru. Základem je však pořádný lak. Některé exkluzivní firmy si myslí, že vrcholem všechno...

Z Porsche 996 lze udělat generaci novější

Tuningová firma Hamann připravila vizuální kit pro Porsche 996. Ten je nejen velmi pěkný, pomáhá aerodynamice, ale především upraví vzhled vozu z původní řady...

Výběr článků

Načítám