Hlavní obsah

Audi vypouští na trh limitovanou edici sportovního TT

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi slaví půl miliónu vyrobených vozů Audi TT limitovanou edicí tohoto sportovního modelu. V říjnu začnou z výrobní linky v maďarském Györu sjíždět vozy Audi TTS competition s výkonem 200 kW (272 k) ve verzích kupé a roadster. Série bude limitována na pouhých 500 kusů.

Foto: Audi

Audi TTS competition

Článek

Audi TT se vyrábí od roku 1998, o rok později se představil roadster. Na trhu je nyní druhá generace (od roku 2006), její životní cyklus se ale pomalu blíží k závěru. Ke třetí generaci však zatím Audi nic konkrétního neřeklo.

Co nabízí limitovaná edice, která se na trh dostane v počtu pouhých pěti stovek kusů? Popravdě, moc toho není. Model z limitované edice dostal dva speciální laky v odstínech žlutá Imola nebo šedá Nimbus. Na zádi je pak pevné přítlačné křídlo s nosníky v matném hliníkovém odstínu.

Foto: Audi

Audi TTS competition

Motor zůstal stejný - 2.0 TFSI s výkonem 200 kW (272 k) a točivým momentem 350 Nm. Verze kupé s šestistupňovou převodovkou S tronic zrychlí z 0 na 100 km/h za 5,3 sekundy. Průměrná spotřeba paliva činí 7,7 l/100 km. Nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h.

Test standardní verze TTS najdete v našem starším článku. [celá zpráva]

Foto: Audi

Audi TTS competition

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám