Hlavní obsah

Caliber bez spoilerů, ale se čtyřiceti koníky navíc

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma Startech připravila tuningový program pro Dodge Caliber. Na voze nenajdete sice nové spoilery, křídla a ohromné vstupy vzduchu, ale pod kapotou se objevila nová černá krabička. Ta dokáže vydolovat z dvoulitrového turbodieselu dalších 40 koní.

Článek

Základem je klasický dvoulitrový čtyřválec se spalováním nafty původem z koncernu Volkswagen. Caliber 2.0 CRD si s ním dobře rozumí, jak jsme již odhalili v našem testu [celý test]. Jenže Startech si myslí, že jeho 103 kW je moc málo. Dodal tedy úpravu motoru, díky které se zvýší výkon na 132 kW. Důležitý je také nárůst točivého momentu z 310 na 360 N.m v rozmezí otáček 1750 až 2500 ot./min.

Zrychlení vozu na stokilometrovou rychlost se tak zkrátilo z 9,3 na 8,6 sekund. Maximální rychlost nyní o jeden kilometr překročila dvoustovku.

Jak jsem již napsali, na voze nenajdete žádné nové plasty. Všechny vnější upravy jsou z kovu - především devatenáctipalcová kola s pneumatikami o rozměrech 245/40 nebo s ještě většími dvacítky s "gumami" 245/35. Vzadu vykukuje nová koncovka výfuku a podvozek je na přání možné snížit až o 30 mm.

Firma Startech, součást známé bottropské tuningové firmy Brabus, se však rozhodla v budoucnu uvést i vizuální kit. Na ten si však ještě musíme počkat.

Reklama

Související témata:

Související články

Heico a Volvo C70: doplňky pro elegána

Volvo C70 je hodně elegantní kabriolet. Není potřeba moc na něm měnit, ale mnozí majitelé se přece jen chtějí odlišovat. Těm nabízí tradiční úpravce švédské...

Exkluzivní Porsche přestavěné na zakázku

Firma StudioTorino představila před rokem speciální roadster na bázi Porsche. Jenže bohatí zákazníci chtějí mít i automobil pro špatné počasí. Nyní...

Výběr článků

Načítám