Hlavní obsah

Starý Fiat Panda ještě lepší než z výroby

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lapo Elkann je vnukem zakladatele Fiatu Gianniho Angelliho. Je tedy také velkým fanouškem italských aut. Proto také vlastní zajímavou „tuningovou“ firmu Garage Italia. A v ní vymazlil starý Fiat Panda 4x4, protože to je prostě fantastická ikona italského motorismu.

Foto: Garage Italia (3x)

Panda 4x4 je legendou hlavně v Itálii.

Článek

Zvenčí byste řekli, že to je hodně dobře udržovaný kus. Ano, vypadá tak. Ale Lapo Elkann mu věnoval hodně pozornosti, aby každý kousek byl ještě lepší než z výroby.

Proč? Tenhle člověk se totiž do auta zamiloval. Nechal ho odvézt vrtulníkem do zimního střediska sv. Mořic ve Švýcarsku a používal ho na popojíždění kolem. Tam se ukázaly všechny přednosti miniaturního vozítka s lehkou karoserií, pohonem všech kol, který dodával Steyr Puch, a zcela dostačujícího motůrku o objemu 1,1 l s výkonem 40 kW.

Foto: Garage Italia

Fiat Panda 4x4 od Garage Italia

Foto: Garage Italia

Parádní obšití interiéru. Sem by se kůže prostě nehodila.

A tak má auto vymazlený, mírně stříbrný lak, červené linky kolem karoserie a zcela vycizelovaný každý kout karoserie i motoru. Uvnitř byste dříve asketické auto nepoznali.

Sedadla, stejně jako přístrojová deska a výplně dveří, jsou obšitá tmavě modrou látkou, která na stranách sedadel nese logo Garage Italia. Co s autem hodlá Lapo Elkann udělat, to nevíme. Možná ho prodá a výtěžek půjde na charitu, jak to už udělal tolikrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám