Hlavní obsah

Nejšílenější úprava Rolls-Royce popírá všechno, čím dřív byl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Trolls-Royce”, jak ho nazval jeho autor, má převodovku z pick-upu, zavařený diferenciál a z přední masky mu roste mezichladič turba. Zvrhlejší Rolls aby jeden pohledal - je to naprostý opak všeho, čím mají být vozy značky Rolls-Royce.

Foto: BringaTrailer.com

"Trolls-Royce" Corbina Goodwina popírá všechno, čím má Rolls-Royce být.

Článek

Distingovaný, luxusní, izolující posádku od okolního světa, „toužící přinést dokonalost” - tak bychom hodnotili vozy značky Rolls-Royce poté, co jsme se ve dvou z nich měli možnost projet. [celá zpráva]

Vůz, který si můžete prohlédnout na fotkách, ale na mysl přivolává úplně jiné slovo - punk. Nebo také hnus či zneuctění, podle toho, jak moc jste svobodomyslní. Je totiž upraven tak, jak by to tradiční cílová skupina značky Rolls-Royce asi těžko udělala.

Foto: BringaTrailer.com

Trolls-Royce Corbina Goodwina

Jeho autorem je Corbin Goodwin, který v minulosti stvořil a po internetu proslavil značně upravenou Mazdu RX7. Měla olezlý lak, křivě připevněný tachometr na kapotě, osmiválec pod ní, kus dřeva místo předního spoileru a palivoměr ukazoval plnou nádrž, i když byla prázdná.

„Trolls-Royce”, jak nazval tento bílý výtvor, je v řadě věcí podobný. Pod kapotou je původní 6,75l V8, ovšem s turbodmychadlem twin-scroll, takže nyní dává okolo 400 koní. Mezichladič stlačeného vzduchu vyrostl z předního nárazníku.

Foto: BringaTrailer.com

Trolls-Royce Corbina Goodwina

A protože turbo je v místech, kde dřív býval chladič, bylo nutné ho přestěhovat do zavazadelníku. Potrubí po stranách střechy auta je vedení chladicí kapaliny a gigantický nasávací otvor na pravém boku ho zásobuje studeným vzduchem.

Místo původního automatu se za motor nastěhovala čtyřstupňová manuální převodovka z Fordu F-250. Zadní kola pocházejí z Porsche Panamera a diferenciál je zavařený, tj. že Goodwin pomocí svářečky napevno spojil obě poloosy. Krajně nevhodný to zásah pro jízdu po normální silnici, ale tohle taky není normální auto.

Foto: BringaTrailer.com

Trolls-Royce Corbina Goodwina

Goodwinův „Trolls-Royce” - proč „Trolls”, jistě tušíte, fenomén internetových trollů je známý i u nás - je na prodej na americkém aukčním webu BringaTrailer.com. Podle autora bylo investováno zhruba 20 tisíc dolarů, tedy asi 423 tisíc korun. Aktuální cena v aukci je 6 969 dolarů, tedy cca 147 tisíc korun. [více zde]

Nedělejte si iluze, že by něco takového šlo u nás legálně přihlásit k provozu. Docela se divíme, že to může vůbec někde mít značky. Leč je tomu tak,předpokládám tedy, že n a tím místem je americký stát Iowa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám