Hlavní obsah

Chevrolet Camaro 1LE: americký svalovec dostal více testosteronu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chevrolet zveřejnil fotografie a informace o novém paketu s jednoduchým názvem 1LE. Ten přináší větší sportovnost než standardní verze SS a nachází se tak mezi touto verzí a nejvýkonnějším provedením s 580 koňmi.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Camaro 1LE (2012)

Článek

Na začátek méně pozitivní zpráva: paketem 1LE nedostanete vyšší výkon motoru než u standardní verze SS. Ale základ to není vůbec špatný. Atmosférický vidlicový osmiválec o objemu 6,2 litru nabídne výkon 318 kW (432 koní ) a točivý moment 569 Nm. Což znamená stovku za 5,2 s a nejvyšší rychlost 250 km/h.

Nově si lze přikoupit laděný sportovní výfuk. Exteriér je jiný v novém žluto-černém provedení (litá kola, kapota), mírným faceliftem prošla i zpětná zrcátka a vzadu přibylo malé – rovněž černé – křídlo.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Camaro 2013: nový Paket 1LE

Šestistupňová manuální převodovka, jejíž páka je převzata z Caramara ZL1, má kratší dráhy řazení. Standardem je nyní asistent rozjezdu do kopce. Podvozek má pevnější uložení náprav, stabilizátory jsou nyní tužší. Nová jsou dvacetipalcová kola s pneumatikami o rozměru 285/35 původem z vrcholného Camara ZL1.

Prodejní cena u popisované verze zatím nebyla oznámena, obecně jsou ale ceny amerických „muscle cars“ velmi příznivé a základní Camaro stojí od oficiálního českého dealera kolem miliónu korun.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Camaro 1LE (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám