Hlavní obsah

Challenger a Mustang v divoké úpravě pro U.S. Air Force

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U. S. Air Force si nechalo k nepoznání upravit dvě americké legendy - Dodge Challenger a Ford Mustang. Americké letectvo bude oba velmi netradičně upravené vozy používat ke své propagaci na nejrůznějších akcích.

Článek

V rámci tuningu se se upravoval hlavně vzhled, ať už exteriéru nebo především interiéru. Bílý Mustang nevypadá v porovnání s šedým Challengerem příliš originálně – působí jako auto, které si vzala do parády běžná tuningová firma, kterých existuje dvanáct do tuctu. Rozšířené blatníky, velká kola nebo vyklápěcí dveře nevypadají špatně, více pozornosti ale na sebe strhne Dodge.

V případě Dodge se armáda inspirovala neviditelnými letouny, Challenger dostal speciální „neviditelný“ lak. Uvnitř nechybí systém pro noční vidění s termovizí. Kamera je umístěna na střeše vozu a je schopna prohlížet okolí v úhlu 360 stupňů.

Oba vozy mají mimořádně originální a působivý interiér – většina prvků pochází z kokpitů letadel. Vypadá to velmi efektně, ale řídit tyto vozy asi nebude úplně snadné – Mustang má místo volantu páku a Challenger má pro změnu volanty dva.

Jak Dodge tak Ford jsou plně funkční, americké letectvo je chce využívat při svých propagačních akcích.

FOTO: U. S. Air Force

FOTO: U. S. Air Force

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám