Hlavní obsah

Hamann BMW M3: střela letící 320 km/h 

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý německý úpravce Hamann si vzal do parády poslední generaci kultovního BMW M3 (E92). Výsledkem je optický tuning paket, pár koní navíc a odblokovaná maximální rychlost.

Článek

Hamann nabízí dva tuningové pakety. Ten řekněme umírněnější přidá em-trojce upravením řídící jednotky 20 koní a 15 Nm točivého momentu. Zároveň vám odblokují elektronický omezovač maximální rychlosti, který je továrně nastaven na 250 km/h. Po odblokování auto rozjedete až na 300 km/h. Tato úprava přijde na 2400 euro, tedy asi 57 000 korun.

Druhý „level“ je ještě zajímavější: k standardně dodávanému benzínovému osmiválci dostanete navíc 35 koní (celkem 455 k při 7945 otáčkách) a 48 Nm točivého momentu (celkem 448 Nm při 6330 otáčkách). Výfukový systém Hamman optimalizoval, díky tomu máte k dispozici větší výkon a jadrnější zvuk, linoucí se z čtveřice koncovek výfuků. Nejvyšší rychlost překračuje magickou „třístovku“ - podle výrobce jede Hamann BMW M3 rychlostí 320 km/h.

:. Hamann BMW M3: chcete zvýšit výkon, pořídit docela vkusné spoilery nebo pořádná kola? Žádný problém, německý úpravce Hamann je na vše připraven.

Kromě zvýšení výkonu si můžete u Hamanna objednat i sadu spoilerů a nová litá kola - s rozměry až 20 palců a v černé barvě. Největší kola jsou obutá do pneumatik s rozměry 295/25ZR20 (zadní) a 245/30ZR20 (přední). Za krásu se platí - kola s vysokorychlostními pneumatikami přijdou na 7500 euro, tedy nějakých 180 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Range Rover von Hamann

Range Rover patří ke špičce mezi luxusními terénními automobily. Hamann zase k těm nejlepším v oboru tuningu. Když se tyhle dva vrcholy setkají, vznikne něco...

Hamann Z4: 2,5 l je málo

Německý tuningový úpravce se rozhodl připravit BMW Z4 do podoby, která by konkurovala i továrnímu nejsilnějšímu Z4M. K tomu však nestačil původní 2,5litr....

Výběr článků

Načítám