Hlavní obsah

Chrysler E490: zřejmě slušnej oddíl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oficiální dovozce automobilů Chrysler v Austrálii asi patří do trochu jiné skupiny dealerů, než jaké se najdou v Evropě. Jim se třeba zdá, že model 300C si zaslouží jinou péči. Tak si připravili svůj vlastní tuning vozu, který nabídnou v klasické prodejní síti.

Článek

Chrysler E490 Touring není jen tak obyčejný kousek. Tahle černá briketa je totiž v základu vlastně Chrysler 300C Touring ve verzi SRT8, což je opravdu slušný kousek. Možná jej neznáte, protože v Česku se s ním nesetkáte, takže připomínáme základní data.

  • Motor: Vidlicový osmiválec
  • Objem: 6,1 l
  • Výkon: 317 kW
  • Točivý moment: 569 N.m
  • Maximální rychlost: 265 km/h
  • Zrychlení 0-100 km/h: 5,4 s

Australané se s tímto nespokojili a automobil upravili. Podrobnosti zatím neznáme, ale pohled pod kapotu ukazuje, že Street Racing Technolgy (SRT) jde ještě upravit. Nové je například extrémně krátké sání se sportovním kuželovým vzduchovým filtrem.

Podvozek také vypadá, že je o něco nižší, nová jsou efektní dvacetipalcová kola kola, lak, zatmavení oken... Uvnitř je speciální audiosouprava, která byla vytvořena na míru firmou Alpine. A cena? Klasický Chrysler 300C Touring SRT8 stojí 74 900 dolarů (asi 1,4 miliónů korun), kompletní kit pak přijde na dalších 10 000 dolarů (cca 185 000 Kč).

Reklama

Související témata:

Související články

Hamann 599 GTB: 39 kW navíc

Tuningový specialista z Laupheimu připravil novinku pro nejnáročnější zákazníky. FGerrari 599 GTB nabízí nejen efektní aerodynamický kit, ale i dalších 39...

Audi S3 se 330 koňmi od MTM

Audi S3 je už v sériové podobě dost slušné sportovní náčiní. Jenže ne každému to stačí a co teprve technikům od Motoren Technik Meyer. Ti se jen tak něčeho...

Oettinger TT: Tuplované Téčko

Německý tuning patří na světě k těm nejlepším. Většinou bývá decentní a zaměřuje se nejen na plastové nástavce nárazníků a nesmyslná přítlačná křídla,...

Výběr článků

Načítám