Hlavní obsah

Testy: nejbezpečnějším autem je Volkswagen Golf

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruselský EuroNACP institut v těchto dnech zveřejnil žebříček nejbezpečnějších aut. Z výsledků crash testů vyplývá, že v hodnocení za loňský rok si nejlépe vedl Volkswagen Golf VI.

Článek

Mezi třiatřiceti testovanými modely na druhém místě skončila Honda Insight, hned za ní je Toyota Prius. Na čtvrté příčce je Hyundai i20 a páté místo si rozdělily hned tři modely - Toyota Avensis, Volvo XC60 a Opel Astra.

Foto: maž, Novinky

Honda Insight

Organizace na svých stránkách uvedla, že všechny vozy prošly celkem čtyřmi testy. Ty se právě v loňském roce měnily a zpřísnily. Například kromě čelních a bočních crash testů byl u auta zkoumán asistenční systém.

„Je to vůbec poprvé, co jsme zveřejnili výsledky, které ukazují celkovou bezpečnost. Přestože zmíněné vozy excelují každé v jiné oblasti bezpečnosti, jejich přítomnost v seznamu top pěti aut ukazuje, že patří mezi nejbezpečnější vozy roku,“ komentoval výsledky Michiel van Ratingen z organizace Euro NCAP.

Ta ještě dodala, že v hodnocení nejhůře dopadly vozy Suzuki Alto a Toyota Urban Cruiser.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám