Hlavní obsah

Ford Kuga na fotografiích a několika informacemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový crossover Ford Kuga už byl oficiálně přiznán značkou a do světa vyšla jedna skica. Pár dní před otevřením bran autosalonu se Ford rozhodl uvolnit další informace a několik fotografií již skutečného vozu.

Článek

Na první pohled je jasné, že tohle auto má své konkurenty již na trhu. Třeba zadní sloupek a světla vypadají, jako by z oka vypadly Nissanu Qashqai. Nebo třeba Toyota RAV4 by si mohla také stěžovat na mírné opisování. Jenže přední část je už čistě fordovská. Přední světla navazují na designovou linii nastolenou modelem Mondeo, ale poznáme v něm i koncept Ford Iosis X, ze kterého vůz vychází. Ostatně z něj byla převzata do sériové výroby i velmi pěkná devatenáctipalcová kola.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Automobil postavený na výstavní ploše bude mít světlounký metalický lak a kompletní výbavu i s parkovací kamerou a navigací. Pod kapotou bude dvoulitrový vznětový čtyřválec 2.0 TDCi s výkonem 100 kW. Vůz bude v sériové verzi nabízen s pohonem buď pouze předních kol nebo jako čtyřkolka.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

První vozy budou v prodeji již na začátku roku 2008. Ford zatím neupřesnil, s jak velkou motorovou paletou nastoupí a ani jaká cena bude ta základní.

Reklama

Související témata:

Související články

Ford Kuga: další crossover do nabídky

Nabídka vozidel SUV a crossover se stále rozrůstá. Zatímco před deseti lety bychom na spočítání potřebovali dvě ruce, dnes už si musíme dělat čárky na hodně...

Ford na autosalonu představí i novou Fiestu

Frankfurtský autosalon je na spadnutí a novinek přibývá jako hub po dešti. Automobilka Ford zatím pečlivě tají, co všechno se na jejím stánku objeví,...

Výběr článků

Načítám