Hlavní obsah

Opel Astra OPC pro milovníky Nürburgringu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájemců o výkonné vozy je čím dál více a toho se samozřejmě snaží využít všichni výrobci. Tak například Opel a jeho Astra OPC mají dobře "našlápnuto" především v Německu. Nyní německý výrobce připravil speciální edici Nürburgring, která má být oslavou stejnojmenné závodní trati.

Článek

Nürburgring je v Německu asi nejvíce známý okruh. Jeho sláva zastínila i Hockenheimring, a to je co říct. Především severní smyčka je nyní v pozornosti všech motoristických fanoušků, protože se zde snaží spousta značek pokořit rekordy, ukázat své vozy v nejlepším světle, nebo alespoň nějak spojit svá jména se slavným kusem asfaltu.

Opel Astra OPC ale na této trati v roce 2005 vytvořil rekord pro vozy této kategorie, což je jistě zajímavá marketingová příležitost. Letos se tak objevuje speciální edice Nürburgring, která má oslavit toto vítězství, okruh a vůbec všechno, co s motoristickým sportem souvisí.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Opel Astra OPC Nürburgring Edition nemá upravený výkon motoru (standardně 177 kW). Pouze se změnily vzhledové prvky vozu. Nový je zadní spoiler, zpětná zrcátka a B-sloupky mají imiatci karbonu a vůz má bílý lak se šachovnicovým vzorkem. Samozřejmostí jsou také nová kola, která vynikají nízkou hmotností.

Dovnitř dal Opel kožené čalounění, další karbonové prvky a plaketku s číslem vozu.

Reklama

Související témata:

Související články

Rychlý van - Zafira OPC

Ve druhé polovině tohoto roku rozšíří modelovou řadu Opel Zafira výkonný, sportovně laděný model OPC, poháněný přeplňovaným dvoulitrovým motorem o výkonu 176...

Opel Vectra OPC premiérově ve Frankfurtu

Maximální rychlost 260 km/hod a druhá generace aktivního podvozku IDSPlus, tak to je jen částečná charakteristika novinky Vectra OPC, kterou Opel veze...

Výběr článků

Načítám