Hlavní obsah

Nový Chevrolet Aveo přijíždí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý hatchback Chevrolet Aveo (dříve Chevrolet Kalos a ještě dříve Daewoo Kalos) už má své nejlepší dny za sebou. Je tedy nasnadě, že značka se jej bude snažit co nejrychleji vyměnit.

Článek

Tohle auto nebylo zrovna nejlepší. Popravdě řečeno, je jen málo automobilů, se kterými by se mohl vůz rovnat svojí nestabilitou ve vysokých rychlostech. Však jsme si s ním také užili v našem testu. Na druhou stranu tohle auto bylo hodně dobré co do ceny, ale ta všechno nespraví.

Takže už se těšíme na jeho nástupce, který bude představen na autosalonu ve Frankfurtu už za necelé dva týdny. Vzhled vozidla bude mnohem dramatičtější a ne tak nudný jako v současnosti, za což designéry chválíme (ostatně v poslední době se u Chevroletu opravdu "pochlapili"). Vůz bude opět využívat klasického tvary pětidveřového hatchbacku, což si žádá trh.

Podle vyjádření zástupců značky jsou Aveo jsou připraveny dva zážehové agregáty: Nový čtyřválec o objemu 1,2 l a výkonu 62 kW a již známý čtyřválec o objemu 1,4 l. Ten má nyní výkon 72 kW a je možné jej propojit i s automatickou převodovkou.

Lze předpokládat, že Chevrolet nabídne vůz ve stejně agresivní cenové politice jako dosud, takže pokud se mu podaří vychytat některé chyby, mohlo by se jednat o skutečně zajímavý přírůstek do již tak nabitého trhu.

Reklama

Související témata:

Související články

Známe ceny Chevroletu Epica v ČR

Chevrolet oficiálně zveřejnil kompletní ceník modelů Epica - cena začíná na částce 569 000 Kč za model Epica LS s dvoulitrovým šestiválcovým motorem. Nejvyšší...

Výběr článků

Načítám