Hlavní obsah

Zmodernizovaný Renault Megane GrandCoupé má ceny pro český trh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S odstupem přijíždí na český trh také třetí karosářská verze Renaultu Megane po faceliftu. Sedan zvaný GrandCoupé lze nejlevněji pořídit od 460 tisíc korun.

Foto: Renault

Renault Megane GrandCoupé po faceliftu

Článek

Na výběr je v Česku mezi dvěma stupni výbavy. Za akčních 460 tisíc je ve výbavě Zen se třináctistovkou o výkonu 130 koní zahrnut například asistent pro rozjezd do kopce, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, full LED přední světlomety, světelný a dešťový senzor, dvouzónová automatická klimatizace, zadní parkovací senzory, přístrojový štít se 7palcovým barevným multifunkčním displejem či stejně velký multimediální systém.

Za 45 tisíc navrch lze v případě stupně Intens seznam standardní výbavy navýšit například o přední a zadní parkovací senzory, navigaci, automatické přepínání dálkových světlometů, elektricky sklopná zrcátka, kožený volant, zatmavená zadní skla, bezklíčový přístup či šestnáctipalcová kola z lehkých slitin.

Renault 5 se vrací jako retro koncept elektromobilu

AutoMoto

Na českém trhu zatím není k dispozici novinka pod kapotou, kterou facelift přivál, tedy litrový přeplňovaný tříválec. Jednotka 1,0 TCe má výkon 85 kW, 114 koní a má být náhradou za přeplňovanou třináctistovku o stejném výkonu. Dorazí však se zpožděním.

V nabídce však zůstává silnější verze 1,3 TCe s výkonem 103 kW, 140 koní, která tvoří nový základ. Jediný diesel v nabídce, 1,5 Blue dCi, nabídne výkon 85 kW, 115 koní. Dva výkonnější agregáty lze kombinovat s manuální i dvouspojkovou převodovkou.

Decentní modernizace

Sedan GrandCoupé se v rámci faceliftu modelové řady k hatchbacku a kombi připojuje s malým zpožděním. Tato karosářská verze byla představena v roce 2016, soustředí se především na trhy střední a východní Evropy. Vyrábí se v turecké Burse, na rozdíl od hatchbacku a kombi vyráběných ve Valencii.

Renault Megane zná své české ceny. Po faceliftu přijíždí i jako plug-in hybrid

AutoMoto

Vizuálně pokračuje ve šlépějích již zmodernizovaných meganů. Přepracovány jsou nárazníky a světlomety, zadní svítilny mají odlišnou grafiku. Jiný design mají i kola, která mohou mít až 18 palců.

Uvnitř najdete nový digitální přístrojový štít s úhlopříčkou 7 nebo 10,2 palce. Inovovaný je rovněž středový infotainment Easy Link, se kterým vizuálních změn doznal celý středový panel. V nabídce je i více asistenčních systémů včetně vylepšeného adaptivního tempomatu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám