Hlavní obsah

Živě z Frankfurtu: Podívejte se, jak Škoda ukázala dvě světové premiéry

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt nad Mohanem

Svých patnáct minut slávy zažila v úterý dopoledne na frankfurtském autosalonu také jediná tuzemská automobilka. Dle očekávání se oficiálně představily modely Rapid Spaceback a omlazený Yeti. Spaceback je možné objednávat od úterý, první vozy zákazníci dostanou zhruba za měsíc.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Stánek Škody během úterní tiskové konference

Článek

Škoda má letos k dispozici stánek o rozloze 1732 metrů čtverečních, tiskové konference se kromě všech členů představenstva Škody zúčastnil také předseda dozorčí rady Ferdinand Piëch a šéf Volkswagenu Martin Winterkorn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Frankfurtský autosalon přivítal novinářeVideo: Reuters

Během prvního novinářského dne zde bude k vidění 14 vozidel, ve dnech pro širokou veřejnost (14. - 22. září) zde najdete celkem 19 modelů. Vedle čtyř nových spacebacků bude k vidění také nový yeti, ale i Octavia RS nebo studie Rapid Sport.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda letos vystavuje v hale 3 společně s dalšími koncernovými značkami. Pouze Audi má k dispozici samostatnou halu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Minuty před zahájením tiskové konference. Ta nakonec začala později než v avizovaných 10:15 kvůli zpoždění na předchozích konferencích, které jako vlna probíhají celý den frankfurtským výstavištěm.

„Rapid Spaceback je typická Škoda v tom nejlepším smyslu slova. Snoubí se v něm tradiční přednosti našich vozů jako velkorysý prostor, vysoká funkčnost a svěží design,“ uvedl během světové premiéry Frank Welsch, člen představenstva Škoda Auto za oblast technického vývoje.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Automobil představil kromě šéfa Škody Winfrieda Vahlanda také šéfdesignér Jozef Kabaň.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Na stánku se představuje i studie Rapid Sport. Škoda pro sériového rapida neplánuje verzi RS, nevylučuje však optický paket.

Spaceback není svou velikostí ani typický hatchback, ani kombi, spíše něco mezi tím. Sama automobilka Rapid Spaceback označuje slovem „hatchback“. Design a technika vycházejí z Rapidu liftback, v zadních partiích se ale samozřejmě liší, zezadu připomíná třetí generaci Octavie Combi. Proti standardnímu Rapidu je však nový model o bezmála 18 centimetrů kratší. Rozvor náprav je však stejný – 2602 mm.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Světová premiéra Škody Rapid Spaceback - autosalon ve Frankfurtu

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ve Frankfurtu má světovou premiéru i obmlazený model yeti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám