Hlavní obsah

Ženy si při nákupu auta rády připlatí za design

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češky se při výběru auta stále více rozhodují podle designu, a nikoliv pouze podle ceny. Zatímco ještě před třemi lety si tuzemští muži kupovali ojeté vozy v průměru o polovinu dražší, než jaké si pořizovaly ženy, nyní se rozdíl snížil na 25 procent.

Foto: Archiv, Novinky

Peugeot 206 je oblíbený především u žen.

Článek

Z letošního průzkumu autobazarů AAA Auto na českém trhu vyplývá, že ženy při nákupu auta hledí více na jeho vzhled než na cenu. Některé modely si letos poprvé koupilo více žen než mužů," uvedl ředitel prodeje pro Českou republiku Petr Suchánek.

Takovými "ženskými" modely podle něj byly Toyota Yaris, Daewoo Matiz a Chevrolet Spark. "Tyto modely vynikají sympaticky zaobleným a neagresivním designem, který řidičky láká," dodal. Mezi další bestsellery tuzemských motoristek patří také ojetý Peugeot 206, Citroën C3 a Nissan Micra.

:. Nissan Micra - další typicky ženské autofoto: NOVINKY/Jan Čech

Na opačné straně ženského zájmu pak vedle dodávek a užitkových vozů stojí velká terénní auta, se kterými se obtížně parkuje. Z běžných osobních vozů pak české řidičky nejméně láká Honda Accord. Její poměrně agresivní design, využívající ostrých hran, fascinuje téměř výhradně muže.

:. Fabie jsou menší než Octavie či Superby a možná právě proto jsou u žen tak oblíbené. Foto: Škoda Auto

Ženy raději Fabie než Octavie

Například u nejprodávanější značky Škoda je podíl žen jako kupců mírně nadprůměrný. Ženy více kupují Fabie, naopak méně větší Octavie. Obliba Felicií, které byly do loňska typicky "ženským" vozem, letos klesla. Zajímavá je podle Suchánka situace u značky Renault, kde u modelu Clio je poměr nakupujících žen a mužů téměř vyrovnaný, zatímco model Thalia, postavený na stejném základu, u něžného pohlaví boduje výrazně méně.

:. Toyota Hilux - off-roady ženy zrovna nemusífoto: Toyota

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám