Hlavní obsah

Citroën C3 Pluriel Charleston: vzpomínky na kachnu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není mnoho automobilů, které by si opravdu zasloužily označení "kultovní". Citroën 2CV, lidově řečeno "kachna", patří k autům, které motorizovaly Francii a slovo kultovní ji dobře vystihuje. Jde o stejně důležité auto jako Fiat 500 pro Itálii nebo Mini Cooper pro Velkou Británii.

Článek

K oslavě šedesátých narozenin přichází Citroën se speciální verzí modelu C3 Pluriel. Předchůdce se představil před šedesáti lety na pařížském autosalonu a na tom samém místě si svoji výstavní premiéru odbude C3 Pluriel Charleston, který svůj dávný vzor připomíná barevným provedením a částečně i tvarem karoserie.

:. C3 Pluriel Charleston se dodává výhradně v tomto dvoubarevném provedení. Foto: Citroen

C3 Pluriel Charleston se odlišuje především dvoubarevností kapoty. Černá se mísí s odstínem burlat (něco mezi fialovou a červenou), který je použit od oblouku střechy až dopředu k blatníku a nárazníkům. Poměrně extravagantní vzhled podtrhuje světlá páska táhnoucí se podél spojení obou barev.

Tato verze je navíc vybavena lesklými černými klikami dveří a lištou kolem poznávací značky. C3 Pluriel Charleston je sériově vybaven i hliníkovými patnáctipalcovými koly s červeným logem.

Do konce roku přijde na francouzský trh a na začátku roku 2009 se objeví v některých evropských zemích, Českou republiku bohužel vynechá.

:. Původní 2CV s nezaměnitelným designem a 0,6 litrovým motorem o výkonu 27 koní. Foto: www.autoblog.com

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám