Hlavní obsah

Zbavuje se BMW klasických ledvinek? Náhrada vypadá jako Kia

Upoutávka na představení konceptu prvního elektrického crossoveru BMW ukázala jediné – propojení tradičních „ledvinek”, které definují příď BMW už od meziválečných let. Pokud by ostatní modely následovaly, neobešlo by se to bez značných kontroverzí.

Foto: Marek Bednář, Novinky

BMW (Ilustrační foto)

Článek

BMW si člověk nekupuje ani tak kvůli tomu, jak vypadají – na pohled jsou totiž všechna skoro stejná –, ale spíš kvůli tomu, jak jezdí. Přesto je směr, kterým se má ubírat design konceptu prvního elektrického SUV, poněkud znepokojivý.

Automobilka totiž na Twitteru zveřejnila video s komentářem „Blíží se něco vzrušujícího”. Video ale ukazovalo jen jedno – proměnu tradičních ledvinek na přídi BMW v něco, co připomíná přední masku vozů značky Kia.

Proti Kie nic nemáme, ale ztráta ledvinek na přídích BMW by byl krok u fanoušků i zákazníků značně kontroverzní. Zatím ovšem není na světě potvrzení toho, že novou masku chladiče dostanou všechna budoucí BMW.

Můžeme se na ni „těšit” na zmíněném konceptu prvního čistě elektrického BMW, které by se mělo jmenovat iX3 a jež by se mělo odhalit v průběhu tohoto týdne v Pekingu.

Foto: Kia

Kia Stonic - přední maska

Reklama

Výběr článků

Načítám