Hlavní obsah

Zajeďte si do Ameriky pro Viper

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo chce Vipera, může si pro něj zajet do Michiganu. Když si ho koupí za 35 000 dolarů, bude jistě překvapen, že má jen dvě kola. Značka Viper totiž patří i malé firmě, vyrábějící pořádné motocykly typu Super Cruiser.

Článek

Viper Diablo Super Cruiser patří mezi ty motocykly, které poutají pozornost všude, kde se objeví. Vyrábí se totiž v malosériové ruční produkci, takže exkluzivita je zaručena, i kdyby nebyla podtržena opravdu povedeným designem. Pro rok 2006 připravila značka hned několik změn, které vedly ke zvýšení ceny za jeden motocykl z 28 000 dolarů na 32 000 dolarů (asi 752 000 Kč).

Základem "bajku" je trubkový rám ve kterém je umístěn vidlicový dvouválec vlastní výroby svírající úhel 45°. Jedná se o celohliníkový agregát o objemech 115, 125 a 152 kubických palců (1900, 2100 a 2500 ccm). Výkony výrobce tradičně neudává - také není proč. Je jasné, že při tomto objemu bude jistě dostatečný.

Zajímavé je na motocyklu pružení. Vpředu je sice klasické, ale vzadu je stavitelné vzduchové. Motor tak pohání malý kompresor, jenž zadní pružicí jednotku ovládá. Řazení motocyklu je pravostranné, šestistupňové. Sousedy asi nepotěší dvojice otevřených výfuků, ústících vpravo, hned vedle převodovky.

Eleganci dlouhého motocyklu (2430 mm) podtrhují pneumatiky. Ta zadní má rozměr 240/40 R 18, nasazených na hliníkovém pochromovaném ráfku. Suchá hmotnost motocyklu je 272 kg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám