Hlavní obsah

Začala největší česká automobilová výstava Legendy, ukazuje tisíc exponátů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražských Holešovicích v pátek začala největší výstava automobilů v Česku. Na pátý ročník akce Legendy organizátoři sehnali zhruba tisíc automobilů a motocyklů, tedy podobně úctyhodný počet jako vloni. Výstava končí v neděli odpoledne.

V Holešovicích začala automobilová výstava Legendy, ukazuje tisíc exponátůVideo: Novinky

 
Článek

Novinkou je přestěhování na Výstaviště v Holešovicích. Minulé čtyři ročníky výstavy proběhly v obrovské zahradě v areálu bohnické psychiatrické léčebny. Letos bude k největším lákadlům patřit Mercedes-Benz Project ONE, automobil s motorem z Formule 1, který se v Česku vystavuje poprvé. [celá zpráva]

Za zhlédnutí rovněž stojí šestisetkoňový Jaguar XE SV Project 8 (po celém světě je jenom 300 kusů) nebo okruhové Ferrari 599XX. U něj je zvláštností, že jej majitelé nemají ve své vlastní garáži, nýbrž v Maranellu a jejich majitelé s nimi jezdí výhradně na závodních okruzích.

Celý jeden pavilon je věnován oslavě 100 let vzniku Československa. K vidění je stylově stovka exponátů z let 1918 až 1990, řada prvorepublikových a poválečných modelů. V celém areálu pak návštěvníci uvidí i spoustu současných modelů, od těch zdánlivě obyčejných po nejrychlejší sportovní stroje.

Jednodenní vstupenka přijde na 549 korun, na všechny tři dny pak 949 korun. Senioři nad 65 let, mládež do 18 let a držitelé průkazů ZTP mají celodenní vstup za tři sta korun. Děti do 150 centimetrů pak zcela zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám