Hlavní obsah

Na výstavě v Praze bude k vidění vzácný Mercedes-AMG Project ONE

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý červnový víkend se v Praze koná už pátý ročník motoristické slavnosti Legendy, inspirované britským Festivalem rychlosti v Goodwoodu. Jednou z hlavních hvězd letošního ročníku bude vzácný Mercedes-AMG Project ONE - Formule 1 zabalená do kabátu sériového automobilu.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG Project One

Článek

Project One, automobil s maximálkou 350 km/h a cenovkou cca 70 miliónů korun, pohání vidlicový šestiválec o objemu 1,6 litru. Jenže jde vlastně o formulový motor, takže jeho otáčky končí někde u 11 000/min. I díky pneumatickým zdvihátkům ventilů, termické účinnosti nad 40 procenty nebo elektricky hnanému přeplňování má motor výkon 500 kW (671 koní). [celá zpráva]

Mercedes v rámci automobilové výstavy Legendy ukáže ještě novou třídu G - konkrétně v provedení Mercedes-AMG G 63 Edition 1. Dále bude k vidění Mercedes-AMG GT 53 4Matic, CLK 63 AMG Black Series z roku 2007 nebo další modely od sportovní divize AMG.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG Project ONE

Pátý ročník motoristické slavnosti Legendy se koná v od pátku 8. do neděle 10. června, nově v celém areálu Výstaviště Praha v pražských Holešovicích. První čtyři ročníky probíhaly v krásném prostředí anglické zahrady bohnické léčebny. I letos organizátoři slibují více než tisíc exponátů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám