Hlavní obsah

Works V8 je nejrychlejší defender všech dob, vznikne jen 150 kusů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Land Rover letos oslavuje 70 let od svého vzniku. A protože nová generace defenderu ještě není na pořadu dne (a starý už se nevyrábí), vzniklo něco mimořádného. Nejrychlejší defender, jaký kdy byl oficiálně vyroben - Works V8.

Foto: Land Rover (2x)

Defender Works V8

Článek

Osmiválec se pod kapotou defenderu neobjevuje poprvé, naposledy to bylo v roce 1998, poprvé již v roce 1979. Jenže téměř čtyřicet let starý defender s V8 měl výkon jenom 90 koní. To současná vrcholná verze Defender Works V8 je někde úplně jinde.

Pětilitrový atmosférický osmiválcový motor nabídne největší výkon 405 koní (298 kW) a 515 Nm, což se poněkud liší od standardního modelu s výkonem 122 koní a 360 Nm.

Defender Works zrychlí z nuly na 96 km/h za 5,6 sekundy; nejvyšší rychlost neohromí – 170 km/h. Kdo někdy jel v tomhle ryzím off-roadu, ví, že i tohle je víc než dost.

Foto: Land Rover

Defender Works V8

Foto: Land Rover

Defender Works V8

Jen 150 kusů, cena přes 4 milióny

Vrcholnou motorizaci doplňuje nový osmistupňový automat ZF a klasicky redukční převodovka. Dále zde jsou vylepšené brzdy, jiné pružiny, tlumiče a stabilizátory. Nové jsou i světlomety, nyní bi-LED a sedačky Recaro. Specialitou jsou osmnáctipalcová kola Sawtooth obouvající terénní pneumatiky (rozměr 265/65 R 18).

Defender Works V8 se objednává u Land Rover Classic (a nikoli u běžného dealera) a dostupný bude ve dvou verzích – 90 a 110. V nabídce je osm barev karoserie.

Foto: Land Rover

Defender Works V8

Foto: Land Rover

Defender Works V8

Základní cena začíná na sumě 4 311 000 korun. Vzhledem k tomu, že vznikne jenom 150 kusů, v budoucnu nižší nebude.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám