Hlavní obsah

Vzdám se mustangu, jen mi neberte řidičák, prosil u soudu Skot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skotský řidič byl přistižen při výrazném překročení rychlosti na dálnici. Pod pohrůžkou zákazu řízení obměkčil soudce slibem, že rychlý sporťák vymění za pomalou dodávku. Odešel „jen” s pokutou cca 10 tisíc korun a šesti trestnými body.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ford Mustang GT Convertible (Ilustrační foto)

Článek

Fraser Johnstone ze skotského Musselburghu stanul v polovině října před soudem za přečin, který spáchal v červnu letošního roku. Šlo o překročení nejvyšší dovolené rychlosti. Ve svém Fordu Mustang jel 109 mph (175,4 km/h) na dálnici M90, kde je dovoleno 70 mph (112,6 km/h).

Podle webu novin Scotsman, které zprávu přinesly, tak jel jen chvíli, ale náhodou projel kolem policejního radaru, který ho změřil. Nebyl to jeho první přestupek, už v roce 2017 dostal za několik přestupků, které dohromady daly 12 trestných bodů, na necelé dva měsíce zákaz řízení.

Revoluce v pohonu elektromobilů? Ujedu s ním 2400 kilometrů, tvrdí Brit

AutoMoto

Podle dostupných informací Johnstone nezpůsobil žádnou nehodu, takže rychlost v místě pravděpodobně nebezpečná nebyla. Přesto čelil opět zákazu řízení. Za překročení rychlosti na britské dálnici o 31 až 40 mph (50 až 64 km/h) a více je trestem zákaz řízení na 7 až 56 dní.

Nový Volkswagen Golf osmé generace přijíždí s pěti hybridními verzemi

AutoMoto

Rozhodnutí soudu ale bylo jiné, Johnstone dostal „jen” šest trestných bodů a pokutu 420 liber (9647 korun), a to z velmi kuriózního důvodu. Kál se tak, že dokonce slíbil, že svůj mustang prodá a koupí si místo něj Peugeot Partner, dodávku, která tak moc překročit dovolenou rychlost nezvládne.

Jak na světla do mlhy? Můžou nejen pomoci, ale i uškodit

AutoMoto

„Ať to je Peugeot Partner nebo Ford Mustang, je zcela na řidiči, aby ovládal vozidlo tak, jak se od něj očekává,” cituje Scotsman reakci soudce Toma Doddse. „Jakýkoli budoucí prohřešek a jste bez papírů,” dodal. Přesto však od uložení zákazu řízení upustil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám