Hlavní obsah

Vytrvalec končí. Speciální kus stále krásného Maserati GranTurismo symbolizuje novou éru

Novinky, laz

Maserati GranTurismo končí. Vážně, tentokrát už to zní definitivně. Křížek už autu, které na trhu vydrželo od roku 2007, malovali odborníci několikrát, ale nyní se díváte na finální kus s názvem Zéda, který by měl svým barevným provedením něco napovědět.

Foto: Maserati

Maserati GranCoupé Zéda

Článek

Příběh Maserati nikdy nebyl úplně jednoznačný a jednoduchý. Těch jednotlivých kapitol a nových začátků už jsme zažili nespočet. Kupé a kabriolet GranTurismo a GranCabrio však nepochybně jeden přerod přežily.

Škoda představila novou Octavii

AutoMoto

V roce 2013 přišel model Ghibli, sedan vyšší střední třídy, o kterém se s lehkou nadsázkou dá mluvit jako o masovém modelu. Následovalo SUV Levante a celkově nový styl. Ale zmíněná dvojice tu byla stále, až dodnes. A řekněte, že to tomuto maratonci stále sluší?

GranTurismo zestárlo hlavně v oblasti multimédií či celkově v interiéru, ale exteriér je nepochybně nadčasový. Při příležitosti ukončení produkce je tu jediný kus s názvem Zéda. Značka si jej zřejmě nechá v depozitáři, každopádně zaujme barvami. Od tradiční modré přes šedou až po matně bílou. To má symbolizovat postupný přechod do nové éry.

Maserati Alfieri nezůstane nádherným konceptem. Sériová verze bude příští rok

AutoMoto

A jaká bude budoucnost v podání značky s trojzubcem ve znaku? Maserati pravděpodobně čekají nové časy pod křídly vznikajícího gigantu – fúze dosavadní „matky” Fiat Chrysleru se skupinou PSA. Italové aktuálně rekonstruují modenský závod a v plánu je nový supersportovní model, pravděpodobně založený na konceptu Alfieri.

Hovoří se také o nástupci těchto dvou končících modelů. Ovšem nepřekvapí, že i Maserati chystá více SUV či elektrifikovaných pohonů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám