Hlavní obsah

Výrobce iPhonů představil své první tři elektromobily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchajwanská společnost Foxconn v pondělí představila své první tři prototypy elektromobilů. Firma, která je známá především jako smluvní dodavatel spotřební elektroniky a vyrábí například chytré telefony iPhone pro americkou společnost Apple, tak pokračuje v expanzi do automobilového průmyslu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Foxconn představil tři prototypy elektromobilů včetně autobusuVideo: Reuters

 
Článek

Foxconn představil prototypy sportovně-užitkového vozu (SUV), sedanu a autobusu. Prototypy vyrobila firma Foxtron, která je společným podnikem Foxconnu a tchajwanského výrobce automobilů Yulon Motor.

Sedan, na jehož vývoji se podílela italská designérská společnost Pininfarina, by měla v příštích letech prodávat nejmenovaná automobilka mimo Tchaj-wan, zatímco SUV by se mělo v roce 2023 objevit na tchajwanském trhu pod jednou ze značek firmy Yulon.

Autobus, který ponese značku Foxtron, by měl v příštím roce začít jezdit v několika tchajwanských městech ve spolupráci s místními dopravními podniky. Foxconn je největším smluvním výrobcem elektroniky na světě a hodlá se stát velkým hráčem také na světovém trhu s elektromobily.

Apple má na rok 2024 chystat výrobu automobilů

AutoMoto

„Zatím dělá Foxconn (v oblasti elektromobilů) docela dobrý pokrok,” uvedla analytička technologického sektoru Kylie Huangová ze společnosti Daiwa Capital Markets. Společnost Foxconn začala poprvé hovořit o svých ambicích v oblasti elektromobilů v listopadu 2019.

Letos například oznámila dohodu, že bude vyrábět elektromobily pro americký start-up Fisker. Začátkem tohoto měsíce koupila montážní závod amerického výrobce elektrických vozů Lordstown Motors.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám