Hlavní obsah

Vyrábějte sexy elektromobily, říká německý ministr

Německý ministr hospodářství Peter Altmaier se nechal slyšet, že by si tamní automobilky měly vzít příklad z americké Tesly a vyrábět přitažlivější elektrická auta. Volkswagen však už taková chystá.

Foto: BMW

BMW iNext je vzhledově nápadité, ale vypadá jako hlodavec.

Článek

„Opravdu by mě zajímalo, kdy vy, pane Zetsche, nebo vy, pane Diessi, nebo vy, pane Krugere, postavíte auto jen z poloviny tak sexy, jako je Tesla,” řekl německý ministr hospodářství Peter Altmaier na panelu o umělé inteligenci, píše německý web magazínu Spiegel.

Foto: Tesla

Tesla Model S P100D

„Co se týče atraktivity vašich elektromobilů, mohli byste přijít s nějakými novými nápady,” dodal. Skutečně - např. Audi e-tron sice není ošklivé, ale taky to oproti zbytku nabídky značky není moc inovativní.

Foto: Audi 4x

Audi e-tron (2018)

Mercedes-Benz EQC je po vzhledové stránce nápaditější, byť ne o moc. Samozřejmě je ale otázkou, zda to je dobře. A BMW se s modely i3 a i8 od běžného vzhledu svých aut odlišilo docela hodně. Koncept iNext, vyobrazený nahoře, jde ještě dál.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQC

Tesle se musí přiznat, že její auta vypadají velmi atraktivně a elegantně, ale např. koncepty řady I.D. značky Volkswagen na tom nejsou s elegancí o tolik hůř. Zejména velký I.D. Vizzion oku lahodí. [celá zpráva]

Foto: Volkswagen

Volkswagen I. D. Vizzion

Reklama

Výběr článků

Načítám