Hlavní obsah

Vylepšený Mercedes SLK

Právo, Jaroslav Šimek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejúspěšnějších sportovních vozů startuje do druhého kola: Mercedes-Benz prezentuje další generaci třídy SLK. Krásnější, silnější a sportovnější než dosud oslaví tento atraktivní dvousedadlový sportovní vůz v březnu 2004 svoji evropskou prodejní premiéru.

Foto: Archiv pořadatele
Článek

Vybírat bude možné ze tří nových motorů s výkonovým spektrem od 120 kW (163 k) do 265 kW (360 k). Poprvé v této automobilové třídě je mezi nimi osmiválec Mercedes-AMG. Nový vidlicový šestiválec V6 s výkonem 200 kW (272 k) dává modelu SLK 350 dynamiku potřebnou pro ještě větší radost z jízdy.

Vyhřívání v oblasti hlav

Také ve své druhé generaci fascinuje dvousedadlový sportovní vůz stuttgartské automobilky náročným designem, který v detailech uplatňuje znaky úspěšně aplikované v motoristickém sportu. SLK tak zůstává věrný svoji pověsti průkopníka a nositele pokrokových technologií v kategorii sportovních vozů.

Do sériové výbavy nového vozu patří ještě vylepšený systém variabilní střechy, který dokáže během 22 sekund přeměnit roadster na uzavřené kupé a naopak, dále boční airbagy typu Head/Thorax nebo čelní airbagy s adaptivním účinkem a dvoustupňový omezovač síly v bezpečnostních pásech.

Ještě sportovnější odladění mají nyní podvozek, řízení a manuální převodovka. Roadster SLK přichází se světovou novinkou, kterou je systém AIRSCARF vyhřívající oblast hlavy cestujících. Proud teplého vzduchu z hlavových opěrek, který je ovládán jednoduchým tlačítkem, umožňuje zážitek z jízdy s otevřeným vozem i za chladného počasí.

K dalším technickým inovacím, které jsou ve třídě SLK poprvé k dispozici, patří ještě automatická klimatizace, výbojkové světlomety pro tlumené i dálkové světlo (Bi-Xenon) natáčející se do zatáček, systém COMAND a jedinečná sedmistupňová samočinná převodovka 7G-TRONIC.

Ještě větší komfort

Nový roadster Mercedesu nahrazuje úspěšný předchozí model, který si od podzimu 1996 pořídilo více než 308 000 nadšených řidiček a řidičů. V tomto tržním segmentu byl zcela jednoznačně světovou jedničkou a dodnes symbolizuje nový, dynamický obrázek značky Mercedes-Benz.

Druhá generace třídy SLK klade ještě větší důraz na sportovní stránku a výkonnějšími motory, nově vyvinutým podvozkem, přímým řízením a také přesnou šestistupňovou mechanickou převodovkou umožňuje ještě agilnější zážitek z jízdy. Karosérie nového roadsteru se proti dosavadnímu prodloužila o 72 mm, do šířky pak narostla o 65 mm. Cestující tak mají k dispozici více místa a ještě větší komfort.

Reklama

Související články

První Astra nové generace vyrobena v Belgii

V belgickém závodě automobilky Opel v Antverpách byla v tomto týdnu vyrobena první Astra nové generace. Jako úplně první vyjel z výrobní linky závodu...

Výběr článků

Načítám