Hlavní obsah

Volvo půjde ovládat hlasem

Na svém mobilu či chytrých hodinkách zmáčknete tlačítko, řeknete, že má auto nastartovat a zatopit, a ono to udělá. Pěkné. Je to technika, která půjde do výroby. A je od Volva.

Volvo nabídne ovládání auta pomocí hlasuVideo: Volvo Cars

 
Článek

Když je autosalon v Ženevě, představujeme vám novinky mezi auty. Když je technologický veletrh CES v Las Vegas, předkládáme technologické novinky v autech, kterých je tam letos opravdu požehnaně.

Foto: Volvo

Volvo on Call

Volvo například představilo svůj systém Volvo on Call, tedy ovládání auta hlasem. Vyvinulo ho ve spolupráci s Microsoftem. Přes chytré hodinky Microsoft Band 2 je možné auto ovládat dálkově. Je možné nastavovat vyhřívání, startování, odemykání, rozsvícení světel nebo spuštění klaksonu. Tedy nic nového.

Jenže v tomto případě je vše ovládáno hlasem. Takže stačí slovo a auto vás poslechne. Tedy jedno slovo ne. Je jich víc. Musí to být výborná angličtina v přesném slovosledu.

Pokud jste se namlsali a plánujete koupi třeba nového Volva XC90, tak byste měli zvážit, jestli dovoz ze zahraničí nebude lepší. Podle zjištěných zpráv totiž uváděná technika půjde pouze na vybrané trhy. Bude v nich samozřejmě Německo, Rakousko nebo i Polsko. Česká republika nebo Slovensko nikoliv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám