Hlavní obsah

Volvo naznačilo, jak bude vypadat druhá generace modelu XC90

Novinky, maž

Volvo XC90, jedno z prvních velkých SUV, se letos konečně dočká svého nástupce. S pravděpodobností hraničící s jistotou by se tak mělo ve světové premiéře stát v září na pařížském autosalonu.

Foto: Volvo

Volvo XC Coupe (koncept, 2014)

Článek

Volvo XC90 je už pořádně přestárlý model, vyrábí se totiž už od roku 2002. Na letošní rok švédská automobilka plánuje uvedení nové, v pořadí druhé generace. O ní ale zatím Volvo nic kloudného neřeklo. Jisté je tedy pouze to, že na rozdíl od nyní prezentovaného konceptu (poprvé se ukáže ještě tento měsíc v Detroitu) bude sériová verze klasicky pětidveřová.

Foto: Volvo

Volvo XC Coupe (koncept, 2014)

Na konceptu XC Coupe, který je předobrazem druhé XC90, zaujme tradiční maska chladiče s logem Volva protnutého stříbrnou linkou. Hezká jsou i LED světla ve tvaru T (vpředu), stejně jako nový tvar kapoty se dvěma hlubšími prolisy.

Povedená jsou i zadní světla, která zasahují až k hornímu okraji zadního skla. Koncept je „obutý” v obrovských kolech o velikosti 21 palců.

Předpokládá se, že sériová verze sportovně užitkového XC90, postaveného na nové modulární platformě, se ukáže v září na pařížském autosalonu.

Foto: Volvo

Volvo XC Coupe (koncept, 2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám