Hlavní obsah

Volkswagen v Česku spustil druhý předprodej elektro-SUV ID.4

Novinky, Daniel Havlina

Elektrické SUV od Volkswagenu, model ID.4, přichází na český trh s dalšími verzemi v ceně od necelých 1,2 milionu korun. Všechny mají největší dostupnou baterii; ty s menší kapacitou, a tedy pravděpodobně i nižší cenou, mají přijít v lednu.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Volkswagen ID.4

Článek

První vlnu předprodejů čistě elektrického SUV od německého Volkswagenu měly uspokojit hned dvě zavádějící výbavové varianty modelu ID.4. Ty se ovšem brzy vyprodaly, takže automobilka přichystala druhou várku.

Volkswagen ID.6 bude elektrickou obdobou passatu, dorazit má v roce 2023

AutoMoto

V rámci druhé vlny předprodeje se v internetovém konfigurátoru ID.4 objevila hned pětice nových výbavových variant.

Nejnižší cena je nově nastavena na 1 167 900 korun za verzi Life, která nabídne devatenáctipalcová kola, bezdrátovou nabíječku na telefon nebo adaptivní tempomat. LED světlomety jsou také součástí, stejně jako vyhřívání předních sedadel nebo desetipalcový displej infotainmentu.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Inteirér Volkswagenu ID.4

Další výbavové stupně jsou postupně Business za 1 269 900 korun, o dalších 30 tisíc korun dražší je verze Family, dalším stupínkem je Tech za 1 383 900 korun a Max za 1 470 900 korun. V té už jsou zahrnuta sportovní sedadla, světlomety IQ.Light s technologií LED Matrix, dvanáctipalcový displej infotainmentu, progresivní řízení, ambientní osvětlení nebo adaptivní podvozek.

Všechny tyto varianty dostaly nejsilnější pohonné ústrojí s označením Power Pro. To znamená elektromotor s výkonem 204 koňských sil a točivým momentem 310 Nm. Volkswagen uvádí, že automobil ujede dle metodiky WLTP až 520 kilometrů na jedno nabití akumulátoru o kapacitě 77 kWh.

Zadní brzdy modelu ID.4 mají přežít celý automobil, zní z Volkswagenu

AutoMoto

Už v lednu navíc Volkswagen představí další výbavové verze pro ID.4, které bude možné objednat i se slabším elektrickým motorem a také nižším dojezdem, konkrétně 340 kilometrů. U nich se dá pro menší baterii očekávat i nižší cena.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám