Hlavní obsah

Volkswagen ukončil výrobu sedanu Passat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka po sedmi letech ukončila výrobu současné generace modelu Passat v karoserii sedan. Informuje o tom britský web Autocar s odvoláním na mluvčího automobilky. Populárnější kombi se vyrábí dále a dostane přímého pokračovatele.

Foto: Milan Lažanský

Volkswagen Passat GTE

Článek

Sedan se přestal vyrábět a většina dovozců již vyčerpala své kvóty, individuální konfigurace tak již nepřichází v úvahu a zákazníci již mohou vybírat jen ze skladových zásob.

Podle Autocaru je škrtnutí sedanu ovlivněno jednoznačnou preferencí kombi zvaného Variant po faceliftu z roku 2019. Automobilka jde navíc cestou elektromobility, za náhradu tak lze považovat čistě elektrické modely ID.4 či ID.5, z konvenčních vozů také stylový arteon.

Příští Volkswagen Passat má narůst uvnitř. Diesel si zachová

AutoMoto

Volkswagen prodává sedan a kombi Passat nepřetržitě od prvního uvedení na trh v roce 1973. Osmá generace typického zástupce automobilové třídy se prodává od roku 2014.

Nástupce se očekává v příštím roce s tím, že podle Autocaru již půjde jen o kombi, aktuální ukončení výroby sedanu tak lze považovat za definitivní rozloučení s tímto vozem.

Nástupce dorazí na inovované platformě MQB a vyrábět se bude v Bratislavě po boku příští Škody Superb, u níž ještě nejsou obě karosářské varianty oficiálně potvrzeny, nicméně v zákulisí je slyšet, že by škodovácká vlajková loď měla zůstat nejen kombíkem, ale i liftbackem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám