Hlavní obsah

Volkswagen Touareg slaví milion, ale stojí dva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milion vyrobených kusů je něco, co některá auta za dobu své výroby oslaví několikrát. Touareg se za 17 let výroby dostal k prvnímu a slaví to speciální edicí. Žerty však stranou, vážně mu to sluší.

Foto: Volkswagen 4x

Volkswagen Touareg One Million

Článek

Brouků se vyrobilo 21 milionů kusů za víc než sedmdesát let, Škoda Octavia vznikla v 1,4 milionu kusů jen v první generaci. Volkswagen Touareg, velké SUV, které automobilka prodává od roku 2002 a nyní je ve své třetí generaci, slaví milion vyrobených kusů. Jeden milion.

Zaslouží si číslovka „jeden” takové zdůraznění? Podle Volkswagenu ano, a dokonce ještě větší. Speciální edici k tomuto milníku v tiskové zprávě nazvala „ONE Million”, tedy „JEDEN milion” - doslova, s číslovkou psanou velkými písmeny.

Foto: Volkswagen

Zadní světla jsou trochu zatmavená.

Přestaňme si z něj utahovat, milion kusů je ve skutečnosti opravdu hodně. Zvlášť, když se bavíme o luxusním a drahém autě, ba dokonce od konce výroby modelu Phaeton v roce 2016 o vlajkové lodi automobilky.

A navíc mu to na fotografiích, které automobilka poskytla, vážně sluší. Béžová barva s názvem Sechura je novinkou a s tmavými koly a černou mřížkou v přední masce - ta je součástí paketu R-Line Black Style - se krásně doplňuje.

Foto: Volkswagen

Logo na B-sloupcích je jedno z mála, které na autě najdete.

Lesklých černých detailů je na autě víc. Všimněte si oblouků u podběhů a v zadním nárazníku. Také zadní světla jsou oproti běžnému Touaregu o trošku zatmavená.

V kabině je samozřejmě kožené čalounění, které bylo barveno extrakty z olivových listů a na některých místech má kontrastní prošívání. Než ale nastoupíte, všimněte si prahů - je na nich napsáno jméno edice. Kromě toho ho vidíme také na B-sloupcích zvenčí, a jinak už nikde.

Foto: Volkswagen

Prvotřídní kůže v kabině je samozřejmostí.

Tisková zpráva informuje i o základní ceně - 80 880 eur, tedy 2,07 milionu korun za vůz s třílitrovým vznětovým šestiválcem o výkonu 286 koní. Neuvádí ovšem, pro jakou zemi má cena platit, ani od kdy bude možné speciální Touareg objednávat. V Česku koupíte běžný Touareg od 1 491 900 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám