Hlavní obsah

Volkswagen slaví 45 let Golfu GTI speciální edicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen připravil k 45. výročí Golfu GTI speciální edici, vychází z verze Clubsport. Má výraznější prvky exteriéru, k mání bude i na českém trhu.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf GTI Clubsport 45

Článek

Mnozí považují Volkswagen Golf GTI první generace za praotce rychlých hatchbacků nižší střední třídy. Na trh vstoupil před 45 lety, což oslavuje speciální edice posledního představeného Golfu GTI, ostřejší varianty Clubsport.

Foto: VW

Volkswagen Golf GTI první generace

Od „běžného” Golfu GTI Clubsport se verze 45 liší například černě lakovanou střechou s černým střešním spoilerem, která je vzpomínkou na černý rámeček zadního okna prvního Golfu GTI, nápisy na bočních prazích a číslem 45 na zadním víku kufru.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf GTI Clubsport 45

Součástí sériové výbavy je také paket Race zahrnující leskle černá 19“ kola z lehké slitiny s úzkým červeně lakovaným pruhem na okraji ráfku, sportovní výfukovou soustavu Akrapovič a elektronicky neomezenou nejvyšší rychlost, která narostla o 20 km/h na 270 km/h.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf GTI Clubsport 45

Jubilejní model cituje klasické stylistické prvky GTI také v interiéru. Mezi další zušlechťující prvky patří nápisy GTI na opěradlech vrcholné verze sportovních sedadel vpředu. Číslo 45 najdete i na spodním ramenu volantu.

Volkswagen představuje Golf GTI v ostřejší verzi Clubsport

AutoMoto

Pohonem se specialita od výchozího Clubsportu neodlišuje. Dvoulitrový zážehový čtyřválec přeplňovaný turbodmychadlem je naladěn na výkon 221 kW, 300 koní, a točivý moment 400 Nm. Spárován je s dvouspojkovou převodovkou. Zůstává i upravený podvozek s elektronickým diferenciálem XDS na přední nápravě.

Na českém trhu je verze 45 o 128 500 korun dražší než výchozí Clubsport, cena se tak šplhá na výsledných 1,1 milionu korun bez příplatků.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf GTI Clubsport 45

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám