Hlavní obsah

Volkswagen posílí výrobu modelu Polo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší evropská automobilka Volkswagen hodlá rozšířit výrobu svého malého modelu Polo. "Vedení se v úterý rozhodlo vytvořit další kapacity pro Polo v ostatních montážních továrnách, jako je například Bratislava," prohlásil mluvčí společnosti.

Článek

Německý list Handelsblatt v článku pro své středeční vydání uvedl, že Volkswagen plánuje přesunout výrobu modelu Polo ze Španělska do východní Evropy. Mluvčí se k této zprávě odmítl vyjádřit.

Společnost minulý měsíc pohrozila, že přesune výrobu modelu Polo ze Španělska, pokud budou pokračovat stávky v její továrně ve španělském městě Landaben. Továrna zaměstnává 4400 lidí a vyrábí 1160 vozů Polo denně.

Automobilka Volkswagen loni zvýšila celosvětový prodej o 3,2 procenta na 5,24 miliónu vozů. Firma se však dlouhodobě potýká s rostoucí konkurencí na trhu a neefektivností továren v Německu. Chystá se proto k tvrdým úsporám a k propouštění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám